Petak, 2. prosinca 2022.

Jedna osoba zadobila životno opasne ozljede u tučnjavi nogometnih navijača u središtu Zagreba

Utvrđena je sumnja da su kao pripadnici navijačke skupine sudjelovali u mnoštvu od oko 100 osoba koje su nasiljem ugrožavale javni red

Preporučujemo

Više je osoba ozlijeđeno, dvojica teže, u nedjeljnoj tučnjavi nogometnih navijača Dinama i Hajduka u središtu Zagreba.

Od ukupno 50 osoba privedenih u službene prostorije zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavog, 44 su pripadnika gostujuće navijačke skupine, a šest domaće, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po čijem će završetku protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje nereda“ i „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Naime, utvrđena je sumnja da su kao pripadnici navijačke skupine sudjelovali u mnoštvu od oko 100 osoba koje su nasiljem ugrožavale javni red na način da su se u nedjelju, 30. listopada 2022. godine između 13:03 i 13:08 na ulici u Centru (Ulica Izidora Kršnjavoga), zbog obostrane netrpeljivosti suprotstavljenih navijačkih skupina, međusobno fizički sukobili koristeći pri tome razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje.

Prilikom sukoba ozlijeđeno je ukupno 15 navijača, odnosno dva pripadnika domaće navijačke skupine i 13 gostujuće. Dvojica gostujućih navijača teže su ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne po život dok su ozljede ostalih ozlijeđenih navijača za sada okvalificirane kao lakše.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti