JEDNO ZLATO, SREBRO I TRI BRONCE Sjajan uspjeh hrvačica i hrvača Podravke

Održalo se drugo izdanje Međunarodnog hrvačkog turnira “Arena OPEN”, u organizaciji hrvačkog kluba Istarski borac.

Foto: HK Podravka

Članovi Hrvačkog kluba Podravka proteklog su vikenda sudjelovali na natjecanju u Puli.

Održalo se drugo izdanje Međunarodnog hrvačkog turnira “Arena OPEN”, u organizaciji hrvačkog kluba Istarski borac.

Ove je godine na turniru nastupilo 240 hrvačica i hrvača iz 33 kluba i osam zemalja – Grčke, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Češke i Hrvatske.

Ekipa Podravke koju je činilo pet hrvačica i dva hrvača pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Vedrana Blažekovića osvojila je pet medalja – jednu zlatnu, srebrnu i tri brončane.

Sjajnu formu i na ovom turniru prikazala je Lana Nogić, koja je s ovim turnirom spojila dva uzastopna natjecanja na najvišem postolju. Prošloga tjedna bila je prva na Međunarodnom turniru Herkul OPEN, a isti rezultat ostvarila je i u Puli i to u kategoriji do 54 kilograma kod djevojčica rođenih 2005. do 2008. godine.

Lana je othrvala četiri borbe prilikom čega je ostvarila i četiri pobjede, jednu tehničkom superiornošću, jednu tušem dok je dvije pobjede ostvarila na bodove. U prvom kolu bila je bolja od Luce Bjažić iz Šibenika rezultatom 16:6, u drugoj borbi pobijedila je reprezentativku Hrvatske Veroniku Vilk na bodove 4:2, dok je u trećoj borbi tušem pobijedila Ines Šimunović iz Klinča Sela. U najnapetijoj borbi, Lana je na bodove 6:3 došla do pobijedile nad reprezentativkom Hrvatske Teutom Biščan.

Srebrnu medalju u kategoriji do 28 kilograma kod mlađih djevojčica rođenih od 2009. do 2011. godine osvojila je Lara Blažeković. Ona je u kategoriji ostvarila tri pobjede i jedan poraz. U prvoj borbi pobijedila je Ivu Rupchich Krizmanić  iz Sesvetskog kraljevca, tehničkom superiornošću, rezultatom 10:0, u drugoj borbi uslijedila je pobjeda tušem protiv Dore Karakaš također iz Sesvetskog kraljevca, dok je u polufinalu istim rezultatom odnosno tehničkom superiornošću, 10:0 bila bolja od Ive Šimunović. Finalna i najnapetija borba bila je protiv Mie Kovač, reprezentativke Hrvatske, odnosno hrvačice iz hrvačkog Kluba Zagreb. Nakon početnog vodstva od 2:0 i kratke dominacije u prvoj minuti borbe, borba u drugoj minuti otišla je u sasvim drugom smjeru. Mia je u drugoj minuti preokrenula rezultat na 2:6 i po završetku runde pobijedila tušem.

Za napomenuti je da je ovaj turnir ujedno bio i prvi nastup za žensku Hrvatsku reprezentaciju za hrvačice Podravke, Lanu Nogić i Laru Blažeković.

Dobri ovosezonski nastupi i sjajni rezultati bili su dovoljan razlog Senadu Mujagiću, treneru ženske reprezentacije Hrvatske da ih pozove na prvi reprezentativni nastup. Kod mlađih djevojčica za Podravku nastupila je i Korina Rogić koja je nastupila u kategoriji do 33 kilograma.

Korina je s dvije pojede tušem i jednom izgubljenom borbom također tušem došla do medalje brončanog sjaja. Korina je pobijedila Reu Zubčić iz FAMI, Donji Miholjac i Petru Skrobić, reprezentativku Hrvatske, dok je izgubila od Lane Pezić, koja je bila pod zastavom Hrvatske.

Brončanu medalju osvojila je i Rajna Tot kod djevojčica rođenih od 2005. do 2008. godišta u kategoriji do 42 kilograma. U prvom kolu bila je bolja na bodove 7:6 protiv klupske hrvačice Jelene Mijatović, drugu i treću borbu izgubila je od predstavnice iz Srbije, Jane Petrović i Laure Bogatić iz FAMI, Donji Miholjac dok je u četvrtoj tušem pobijedila Vižintin Laru iz Poreča. Dvije pobjede i dva poraza Rajni su u kategoriji bile dovoljne za treće mjesto.

U istoj težinskoj kategoriji Jelena Mijatović na kraju morala se zadovoljiti četvrtim mjestom. Pobijedila je Vižintin Laru iz FAMI-ja, dok je na bodove izgubila od Rajne Tot i tušem od Laure Bogatić, FAMI i Jane Petrović, hrvačice iz Srbije.

Sajano je othrvao i Alen Nogić kod uzrasta kadeta do 71 kilograma u kojoj je osvojio brončanu medalju. Alen je u prvom kolu tehničkom superiornošću bio bolji od Grka, Dimoua Dimitrius, rezultatom 9:0, u drugoj borbi izgubio je na bodove od Kristijana Bošnjaka iz Zagreba, dok je kroz repasaž ostvario još dvije pobjede i to nad Agić Ismetom iz Sarajeva, BiH tušem te u borbi za treće mjesto ostvario je pobjedu tušem protiv predstavnika iz Venecije, ITA Fawaro Luce.

S obzirom na kratki prekid hrvanja, odnosno dvomjesečnu stanku, uporni treninzi i volja koju pokazuje zadnje vrijeme za naslutiti je da će u naredno vrijeme njegovi rezultati biti sve bolji i bolji.

Bez plasmana ovaj puta ostao je Ivan Adžaga u kategoriji dječaka rođenih 2004. i 2005. godine u kategoriji do 61 kilogram. On je prvu borbu protiv Vidović Valentina iz HK Petrinje nesretno izgubio, da bi već u sljedećem kolu Vidović zbog ozljede morao predati. Tom predajom Ivanu je bilo onemogućeno da eventualno kroz repasaž borbe dođe do plasmana.

Svaki slobodan trenutak iskorišten je s aktivnostima, kupanjem i šetnjom gradom.

Pred hrvačicama i hrvačima Podravke do ljetne stanke predstoje još tri turnira. Već u petak putuje se u Slovačku, mjesto Gabčikovo, za dva tjedna na rasporedu je turnir u Gospiću dok polusezona već tradicionalno završava u Zadru na Međunarodnom turniru koji je na rasporedu prvi vikend u mjesecu srpnju.

Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka
Ne propustite: