JEDVA ČEKAMO Štulaši leptiri osobita atrakcija na ovoljetnom Špancirfestu

Štulaši su nezaobilazni dio vizure Špancirfesta. U kojem god ruhu i obliku nastupali, njihovi graciozni pokreti nekako pristaju uz povijesna i festivalski ukrašena varaždinska pročelja.

Koliko se Špancirfest promijenio u protekla dva desetljeća teško je čak i opisati riječima.

No, neke stvari ostaju kao stalna vrijednost, a jedna od najboljih je program na ulicama festivala, iz kojeg Špancirfest i vuče korijene.

Ulični performeri, “novi teatar”, kako god ih zvali, posebna su vrsta umjetnika, koja kombinira izvedbenu kreativnost, vrlo često cijeli splet nesvakidašnjih vještina te inovativnost i hrabrost jer između njih i publike nema nikakvih barijera niti posebnih scenskih pomagala.

Upravo stoga što su potpuno otvoreni, izloženi i iskreni, kada su dobri, njihove nastupe pamtimo jako dugo. Špancirfest se trudi svake godine na ulice Varaždina dovesti najbolje, najoriginalnije ili najomiljenije ulične performere.

Iako će program na ulicama biti bogat, posebno se izdvajaju štulaši koji su uvijek magnet za fotoaparate i nezaboravne razglednice iz Varaždina.

Štulaši su nezaobilazni dio vizure Špancirfesta. U kojem god ruhu i obliku nastupali, njihovi graciozni pokreti nekako pristaju uz povijesna i festivalski ukrašena varaždinska pročelja. Stelzen art već poznajemo, a na Špancirfest stižu u najekstravagantnijem izdanju do sada – raskošnim leptirima koji će krasiti tisuće vaših Instagram fotografija i sjećanja.

Više o programu na službenoj stranici Špancirfest 2019.

Izvor: Međimurske novine

Ne propustite: