JESTE LI ZNALI? Ovo su sve dobrobiti limuna

Osim što je učinkovit protiv bakterijskih infekcija, limun odlično djeluje i protiv gljivica, efikasan je protiv parazita, a ima i učinak antidepresiva.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Svima nam je dobro poznato da je limun iznimno zdravo i ljekovito voće, ali i nevjerojatan izvor vitamina C, glavnog zaštitnika našeg imuniteta, pišu Međimurske novine.

Limun je izrazito koristan i u čišćenju organizma od štetnih tvari, izbacuje toksine, poboljšava zdravlje, pa su se razvile i brojne dijete bazirane na njegovoj učinkovitosti jer osim što ubrzava metabolizam i stvara osjećaj sitosti, istovremeno i osnažuje umorno tijelo.

Najveće blagodati limuna svakako su jačanje imuniteta i ubrzavanje metabolizma, ali lista dobrih učinaka tu se nipošto ne završava. Uz sve navedeno, limun:

– smiruje žgaravicu – citruse inače nije preporučljivo konzumirati kod žgaravice, ali ako popijete pola čaše vode pomiješane sa žlicom limuna, žgaravica će nestati
– snižava kolesterol
– pomaže kod zacjeljivanja rana
– olakšava respiratorne tegobe
– umanjuje bol desni

Osim što je učinkovit protiv bakterijskih infekcija, limun odlično djeluje i protiv gljivica, efikasan je protiv parazita, a ima i učinak antidepresiva. Novija znanstvena istraživanja pokazala su i njegovu djelotvornost protiv raka, kako u prevenciji tako i u terapiji.

Ne propustite: