Još ima ‘mota’: Najstariji plesač stepa u Hrvatskoj proslavio 91. rođendan

Miljenko Pinterić ili, kako mu tepaju, zagrebački Fred Astaire, rođendanski je party imao u prostorijama Matice umirovljenika grada Zagreba. Plesao je, pjevao i uživao

Zagrebački Fred Astaire, nadimak koji zbog izvanrednih plesačkih ‘mota’ nosi Miljenko Pinterić, najstariji je plesač stepa u Hrvatskoj, a sam voli reći i na svijetu. Bolest, starost i nemoć za njega su nepoznati pojmovi. Ovaj neumorni plesač u srijedu je proslavio 91. rođendan.

Miljenku je rođendan čestitiao i Milan Bandić // Foto: zagreb.hr
Miljenku je rođendan čestitiao i Milan Bandić // Foto: zagreb.hr

Miljenko, predsjednik Udruge Feniks, rođendanski je party imao u prostorijama Matice umirovljenika grada Zagreba. U veseloj i raspjevanoj atmosferi slavljenik i članovi Udruge prisutne su zabavili izvođenjem jedne plesne točke s kojima već dugi niz godina nastupaju u domovima za umirovljenike i drugim ustanovama. Na proslavu rođendana došao mu je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Miljenko se u ples zaljubio s 14 godina kad je prvi put u kinu Olimp u Ilici (današnjem Histrionskom domu) ”ugledao” slavnoga holivudskog stepera Freda Astairea kako bučno cipelama proizvodi skladne zvukove. Astaire mu je od tada bio glavni uzor i učitelj s velikog platna. Miljenko je sve pokrete naučio sam i unatoč poodmakloj dobi nije ih zaboravio i još ih izvodi savršeno.

Koliko je Miljenko pun života svjedoči ti to što je 87. rođendan proslavio na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Tada je do dva sata u noći plesao uz techno glazbu i ludo se zabavio.

Ne propustite: