Još jedno priznanje: Hrvatska je svjetska destinacija 2016.

Drugo mjesto u online glasovanju čitatelja časopisa Travel and Leisure zauzeo je Portugal koji je osvojio 24 posto glasova, dok je treće mjesto zauzeo Pittsburgh.

Foto: HTZ/Mladen Šćerbe

Hrvatska je kao turistička destinacija osvojila još jedno priznanje. Čitatelji američkog turističkog časopisa Travel and Leisure (T+L) odabrali su našu zemlju za svjetsku destinaciju 2016. godine. Tako je Hrvatska u online glasovanju čitatelja časopisa osvojila 28 posto ukupnih glasova. Drugo mjesto je zauzeo Portugal koji je osvojio 24 posto glasova, dok je treće mjesto zauzeo Pittsburgh.

– Ova je godina za hrvatski turistički sektor bila izuzetno uspješna. Dobre brojke i pokazatelji rezultat su rada i doprinosa svih turističkih dionika, a osvojene nagrade, poput ove, predstavljaju dodatnu satisfakciju, ali i motivaciju za buduća djelovanja – ističe direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir ivičić.

U samom magazinu Hrvatsku su opisali kao ”dragulj u kruni Mediterana”, kao popularnu destinaciju. Ističu se ljepote Zagreba, Istre, Splita te otoka Hvara, Brača, Korčule, Visa, Mljeta, ali i Dubrovnika koji se veže uz serijal ”Game of Thrones” i čija je fotografija tijekom glasovanja predstavljala Hrvatsku.

Osim ovog priznanja, hrvatske su destinacije tijekom posljednjih godinu dana osvojile niz međunarodnih nagrada i priznanja, a među kojima su i nagrade portala European Best Destinations za najbolju europsku destinaciju (Zadar), najbolju plažu (Stiniva), najbolji Advent (Zagreb), najromantičniju destinaciju (Nin), a tu je i Švicarska turistička nagrada koju je nedavno uručena Međimurju.

Ne propustite: