JOŠ NEMA DOGOVORA Tri vijeća mjesnih odbora u Koprivnici još nisu konstituirana, SDP nudi rješenje

Treći, ujedno i posljednji krug konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora održat će se u roku od 30 dana, i to za Mjesne odbore Lenišće, Brežanec i Podolice.

Mjesni odbor Starigrad uspio se dogovoriti u drugom pokušaju // Foto: Grad Koprivnica

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sazvao je u zakonskom roku ponovljene konstituirajuće sjednice za vijeća mjesnih odbora Lenišće, Brežanec, Podolice i Starigrad, budući da vijeća nisu konstituirana na prvoj konstituirajućoj sjednici jer nije izabran predsjednik.

Sjednice su se održale u utorak. Nakon utvrđivanja kvoruma, ponovljene konstituirajuće sjednice otvorila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je nakon prihvaćanja dnevnog reda vođenje sjednice prepustila prvoizabranom članu s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova.

U drugom krugu konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora konstituirano je Vijeće mjesnog odbora Starigrad gdje je za predsjednicu Vijeća MO izabrana nezavisna Snježana Veličan, a za potpredsjednicu Dijana Franjo-Čordaš iz SDP-a.

Treći, ujedno i posljednji krug konstituirajućih sjednica vijeća mjesnih odbora održat će se u roku od 30 dana, i to za Mjesne odbore Lenišće, Brežanec i Podolice.

Potaknuti održanim konstituirajućim sjednicama vijeća mjesnih odbora s područja Koprivnice, oglasila se i najjača politička opcija i vodeća stranka pobjedničke koalicije prošlih izbora za mjesne odbora, SDP.

“Kao prvo, moramo izraziti zadovoljstvo da je većina vijeća mjesnih odbora u našem gradu uspješno konstituirana te da izabrani predstavnici građana mogu obavljati poslove za koje su ih građani delegirali na proteklim izborima.

Međutim, ni nakon drugog pokušaja konstituiranja u tri mjesna odbora nije uspjelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora te ukoliko se ne postigne dogovor, postoji mogućnost od ponavljanja izbora, a samim time i stvaranja troška koji će biti plaćen novcima građana naše Koprivnice.

Zbog navedenog, osjećamo potrebu predložiti rješenje koje će prevenirati ponavljanje izbora.

SDP Grada Koprivnice poziva sve političke aktere na razgovor i pronalaženje dogovornog rješenja kako bi se preostala vijeća mjesnih odbora uspješno konstituirala. Predlažemo da se vremenski raspodijeli obnašanje mandata predsjednika u periodu od četiri godine, ovisno o broju osvojenih mandata članova vijeća i osvojenih glasova svake od lista koje su sudjelovale na izborima u pojedinom mjesnom odboru, a sve u svrhu funkcioniranja tijela mjesne samouprave i ne nametanja novog troška za gradski proračun”, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Gradskog odbora SDP-a Koprivnica, Tomislav Golubić.

Tomislav Golubić // Foto: Luka Krušec
Ne propustite: