KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Koprivnički šahisti ostvarili sjajan uspjeh

Najveći uspjeh ostvaren je u kategoriji do 13 godina gdje su koprivnički šahisti zauzeli odlično treće i četvrto mjesto u konkurenciji od 62 igrača.

Izvor fotografije: Grad Koprivnica

U Trogiru je od 16. do 22. lipnja održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu na kojem su nastupila 302 sudionika u kategorijama do 7, 9, 11, 13 i 15 godina.

Na prvenstvu je nastupilo šestero koprivničkih šahista koji su osvojili pehar i tri medalje. Najveći uspjeh ostvaren je u kategoriji do 13 godina gdje su koprivnički šahisti zauzeli odlično treće i četvrto mjesto u konkurenciji od 62 igrača.

Emanuel Bunić natjecanje je završio kao treći s osvojenih sedam bodova (osvojio je i srebrnu medalju kao drugoplasirani do 12 godina), a Matej Zadro kao četvrti sa 6,5 bodova (ujedno je dobio brončanu medalju kao trećeplasirani do 12 godina).

Jan Horčička natjecanje je završio na 19. mjestu s pet bodova. U kategoriji do sedam godina Simon Povijač osvojio je sedmo mjesto s osvojenih pet bodova iz devet kola.

Petar Dimač zauzeo je 12. mjesto u kategoriji do devet godina s 5,5 bodova, a ujedno je osvojio srebrnu medalju kao drugi igrač do osam godina.

Ostvareni rezultati ove dvojice najmlađih sudionika na državnom prvenstvu je veliki uspjeh jer šah treniraju tek šest mjeseci, a i potvrda odličnog rada škole šaha Podravka.

Pavao Bunić s osvojenih pet bodova natjecanje je završio na 25 mjestu između 60 sudionika u kategoriji do 11 godina.

Većina kadeta je državnom prvenstvu nastupila kao ulazno godište te će i sljedeće godine nastupati u istoj kategoriji.

Veliki doprinos ostvarenim rezultatima ima i stručni stožer – kadete Mateja Zadru, Simona Povijača i Petra Dimača za prvenstvo je pripremao Krunoslav Novosel, Emanuela Bunića pripremali su Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel, Jana Horčičku Vladimir Cvetnić i Krunoslav Novosel, a Pavla Bunića Matija Ostović.

Emanuel Bunić kao prošlogodišnji prvak Hrvatske do 11 godina nastupit će u kolovozu na europskom prvenstvu za mlade u Bratislavi. Članu stručnog stožera Jurici Srbišu će krajem ovog mjeseca na Upravnom odboru Međunarodne šahovske federacije biti priznata titula međunarodnog šahovskog majstora (IM) čime će postati prvi igrač s tom titulom na području sjeverozapadne Hrvatske, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: