KAKAV POTEZ Erste banka podržala je Zagreb Pride, brojni korisnici izrazili nezadovoljstvo time

Iz banke su na Facebook profilu objavili fotografiju kojom pozivaju na povorku Zagreb Pride, a mnogi su u komentarima izrazili nezadovoljstvo tim potezom.

Foto: Facebook stranica Erste banke

Erste banka poznata je po tome što podržava LGBTQ zajednicu, no nisu svi njeni korisnici oduševljeni s tim potezom.

Iz banke su na Facebook profilu objavili fotografiju kojom pozivaju na povorku Zagreb Pride, a mnogi su u komentarima izrazili nezadovoljstvo tim potezom.

“Erste Banka, čekao sam istek poslovnoga kredita da mogu zatvoriti oba svoja poslovna računa kod vas. To ću i učiniti ovu jesen. Od banke očekujem da mi prodaje kredite, a ne ideologije”, napisao je jedan korisnik.

18 godina ljubavi. 18 godina borbe. 18 godina ponosa. Proslavimo punoljetnost na Povorci ponosa LGBTIQ osoba i obitelji …

Gepostet von Erste banka am Donnerstag, 6. Juni 2019

“Kakve veze ima jedna ozbiljna (barem bi takva trebala biti) financijska institucija s gay prideom? Stavovi pojedinaca banke ne bi smjeli biti službeni stav banke, sumnjam da svi djelatnici stoje iza ovoga, a i velik broj klijenata se zasigurno ne slaže…banke se bave financijskim uslugama i točka. Ne vidim potrebu dodvoravanja tako niskim potezima…”, dodala je druga osoba.

Brojni su korisnici u komentarima istaknuli kako će promijeniti banku čim prije, no među mnoštvom negativnih komentara, pronašao se i neki pozitivan komentar.

“Svaka čast! Zanemarite uskogrudne pojedince i nastavite biti ovako humani”, poručila je jedna osoba.

Iz banke su u komentaru dodali pojašnjenje.

“U Erste banku su dobrodošli apsolutno svi: i pojedinci, i obitelji – bez diskriminacije. Svojim radom od samog osnutka promoviramo pozitivne društvene, političke i ekonomske vrijednosti, a posljednjih nekoliko godinama ističemo pod motom #vjerujusebe.

Čitav niz vrhunskih svjetskih brendova – oni čiju odjeću i obuću nosimo, čije elektroničke uređaje i telekomunikacijske usluge koristimo, čije animirane filmove gledamo – glasno podržava i zagovara veću vidljivost LGBTIQ zajednice, pa je tako, primjerice, i Erste grupa u Austriji jedan od glavnih pokrovitelja EuroPride Vienna 2019.

Naša je odgovornost prema zajednici i društvu u kojemu radimo te želimo da svaki naš postupak ujedno bude i onaj koji doprinosi općem dobru i potiče napredak i razvoj. Pozivamo sve da se upoznaju s našim korporativnim vrijednostima na: erstebank.hr/vjeruj-u-sebe.” , zaključili su iz banke.

Ne propustite: