Subota, 23. listopada 2021.

Kakva zapljena policije: pronašli švercera s gotovo 2,5 kilograma kokaina

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Sumnja se da je 32-godišnjak u cilju daljnje prodaje droge početkom srpnja po prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, novčani iznos od 1000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda unutar koji se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama te dvije vrećice bombona unutar kojih su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama umotana u omote od bombona.

Nadalje, osumnjičeni je 10. srpnja avionom sletio u Zagreb, kokain preko međunarodnog graničnog prijelaza prokrijumčario u Republiku Hrvatsku tako da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, a što je otkriveno prilikom provođenja nadzora u zračnoj luci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Najnovije objave