2.4 C
Zagreb
Četvrtak, 4. ožujka 2021.

Kakva zapljena: ulovili ih s više od 30 kilograma marihuane

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuana, koju su potom dovozili u osobnom automobilu, na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu, a nakon čega su drogu skrivali, vagali i prepakiravali u kući na Črnomercu, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali.

Obavljenom pretragom kuće na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli ukupno 26517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policajci su obavili i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5269 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u pet paketa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije objave