KAKVE KAZNE Vozio pijan i bez vozačke, mora u zatvor na 15 dana i platiti 24.000 kuna kazne

Vozač je prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja, a sada je uhićen, te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Ilustracija // Foto: Zvonimir Markač

Pojačan nadzor prometa proteklog vikenda provodila je i Policijska uprava krapinsko-zagorska.

U nedjelju oko 01.13 sati u Gornjoj Stubici u nadzoru prometa zatečen je 37-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, s istekom prometne dozvole za vozilo, a osim toga, u krvi je imao 1,35 promila alkohola.

Vozač je prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja, a sada je uhićen, te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud. Kao kaznu, sud je odredio zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 24.000 kuna.

Osim toga, u subotu je oko 21.30 sati u Svetom Križu Začretje u nadzoru prometa zatečen 38-godišnjak kako upravlja osobnim vozilom pod zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije te sa 2,43 promila alkohola u organizmu, a već je i prije bio procesuiran zbog takvih prekršaja.

Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana i izrečena novčana kazna u iznosu od 20.200 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od 7 mjesec na području Republike Hrvatske.

Ne propustite: