Kalinovečki Rasco dobio vaučer ”Moj EU-projekt”

Provedbom projekta vaučera "Moj EU-projekt" HGK tvrtkama dodjeljuje izravnu financijsku potporu za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte.

Foto: HGK

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica u utorak, predsjednik koprivničke komore Mirko Habijanec predao je vaučer ”Moj EU-projekt” predsjedniku Uprave tvrtke Rasco d.o.o. Ivanu Franičeviću.

Provedbom projekta vaučera “Moj EU-projekt” HGK tvrtkama dodjeljuje izravnu financijsku potporu za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte.

U sklopu projekta Vaučer ”Moj EU-projekt” HGK je do sada raspisala četiri natječaja za dodjelu vaučera tvrtkama. Vaučeri se mogu iskoristiti za pripremu dokumentacije za prijavu na EU natječaje, izradu poslovnog plana/investicijske studije, pripremu prijavnih obrazaca i/ili prikupljanje popratne dokumentacije.

U prvom natječaju, HGK je sufinancirala pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja iznosila je 350.000 kuna, a vrijednost vaučera po tvrtki bila je 10.000 kuna.

Drugim natječajem, čija je vrijednost iznosila 300.000 kuna, sufinancirala se izrada projektne dokumentacije za prijavu na natječaje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, konkretno poziva referentnih brojeva 3d1.1.1., 3d1.1.2 i KK.03.2.1.04.

Treći natječaj za dodjelu vaučera za projekte sufinancirane iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo zatvoren je 29. veljače 2016. Ukupna vrijednost ovog natječaja iznosila je 150.000 kuna.

Četvrti natječaj raspisan je u srpnju ove godine, a odnosio se na projekte koje je moguće sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to konkretno projekte koji se prijavljuju na natječaj Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja. Ukupna vrijednost natječaja bila je 200.000 kuna. Na natječaj se prijavilo 40 gospodarstvenika, među kojima je i Rasco d.o.o., dobitnik vaučera ”Moj EU-projekt”.

Ne propustite: