KAŽNJENI RECIDIVISTI Pijani za volanom, a neki i bez vozačke, evo kakve su kazne dobili

Zbog prometnih prekršaja provedeno je čak pet žurnih prekršajnih postupaka nad recidivistima.

Ilustracija // Foto: PU KC-KŽ

Tijekom proteklog vikenda, policajci su provodili pojačan nadzor prometa na području PU koprivničko-križevačke. Opet su imali pune ruke posla, a zbog prometnih prekršaja provedeno je čak pet žurnih prekršajnih postupaka nad recidivistima.

U četvrtak je 24-godišnjak u 20.07 sati u Sokolovcu bez položenog vozačkog ispita upravljao autom pod utjecajem alkohola od 0,84 promila. Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici je u petak, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 13 dana, novčanom kaznom od 6000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.

U petak je oko 21.35 20-godišnjak u Draganovcu uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozio je bez položenog vozačkog ispita i to s 2,39 promila alkohola u krvi. Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac, izrečena mu je novčana kazna od 23.700 kuna, a uz to je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kad za to stekne uvjete.

Bez položenog vozačkog ispita i također pod utjecajem alkohola, i to od 2,84 promila u krvi, 53-godišnjak je u petak u 16.45 sati u Peterancu uhvaćen u vožnji. Idućeg dana je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanom kaznom od 1300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.

Pod utjecajem alkohola od 1,47 promila u krvi, 42-godišnjak je vozio u subotu u 20.50 sati u Drnju. I on je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac, a kažnjen je novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

U nedjelju je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden 32-godišnji vozač koji u nedjelju ujutro, u 4.20 sati, u Đurđevcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,46 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.180 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Ne propustite: