KC PIZZA VAS NAGRAĐUJE Igrajte se s nama i osvojite iznimno sočne i ukusne pizze

Natjecati se možete na Facebook stranici portala Klikaj.hr. Nagradna igra traje do PETKA, 2. kolovoza, u 13 sati, nakon čega ćemo objaviti pobjednike.

Od 1. kolovoza Koprivnica će biti bogatija za još jednu gastro destinaciju. KC pizza je pizzerija koja će isključivo vršiti usluge dostave, a donosi i mnoge posebnosti.

KC pizza u povodu otvorenja nagrađuje čitatelje portala Klikaj.hr. Tražimo četiri dobitnika koji će dobiti po jednu pizzu po izboru.

Natjecati se možete na Facebook stranici portala Klikaj.hr. Nagradna igra traje do PETKA, 2. kolovoza, u 13 sati, nakon čega ćemo objaviti pobjednike.

Ključna riječ za sudjelovanje u nagradnoj igri je: KC pizza. Morate ju napisati u komentaru na Facebooku.

_________________________________________________________________________

Pizze koje će pripremati “KC pizza” rade se od SOURDOUGH tijesta (bez industrijskog kvasca), što znači da pizzu iz pećnice “KC pizze” možemo nazvati zdravijom pizzom.

Osim toga, “KC pizza” će svojim kupcima omogućiti kreiranje vlastite pizze.

Korištenjem mobilne aplikacije “Moja pizza”, koja služi za naručivanje, kupac može sam izabrati sastojke te na taj način kreirati pizzu po svom guštu.

Također, u “KC pizzi” moći ćete kušati i pizzu bez ruba.

Što su to sourdough products – tijesta starih vremena?

Danas se većina pekarskih proizvoda pa tako i pizza priprema tako da se u tijesto dodaje industrijski tzv. pivski kvasac kako bi se ubrzao proces proizvodnje. Takvi kvasci izolirani iz prirodnog okruženja i dodani u tijesto djeluju brzo i proces fermentacije ne završava do kraja. Rezultat toga je premalo razgrađen škrob i gluten te tijesto koje je slabijeg okusa i arome.

Kako bi se to spriječilo, potrebna je spora 100% prirodna fermentacija i sazrijevanje tijesta bez korištenja industrijskog kvasca kakvu su ljudi koristili još od prapovijesti. Takva fermentacija postiže se koristeći prirodno razvijeni starter (tzv. sourdough) u kojem se u prirodnom okruženju simbiozom razvijaju bakterije mliječne kiseline i prirodni kvasci.

Rezultat takvog 100% prirodnog prapovijesnog načina sazrijevanja i fermentacije tijesta je više razgrađenoga škroba i glutena te pizze koje su ukusnije, sočnije, zdravije i lakše probavljive.

Razlozi zašto se danas u pizzerijama koristi uglavnom tijesto s industrijskim kvascem leži u nekoliko činjenica. Kao prvo, samo razvijanje startera te nakon toga dugotrajno sazrijevanje tijesta zahtjevan je posao za koji su potrebne iskusne i kompetentne osobe. To s jedne strane značajno poskupljuje sam proizvod, a s druge strane osobe koje bi garantirale uvijek dostupno kvalitetno tijesto na tržištu nije lako naći. Iz tog razloga vlasnici pizzerija posežu za lakšom i jeftinijom varijantom prokušanih klasičnih tijesta za pizzu.

Sourdough products projekt je unutar kojega je razvijen i standardiziran recept za proizvodnju tijesta za pizzu 100% prirodnim sazrijevanjem tijesta bez dodavanja monokulture kvasca i korištenja komora za sazrijevanje tijesta. Jedini sastojci koji se koriste u procesu proizvodnje tijesta su brašno, voda, sol i VRIJEME.

Unatoč tome što se ne koristi monokultura kvasca i komore za sazrijevanje tijesta razvijena je receptura koja osigurava standardnu visoku kvalitetu tijesta bez obzira na vanjske utjecaje. Takvo tijesto osigurava kupcima uvijek istu pizzu visoke kvalitete i prepoznatljivog punog i sočnog okusa tijesta.

Pizze kao nekada

U proteklih nekoliko godina u većem dijelu svijeta možemo reći da pizze prolaze kroz pravu renesansnu. Isti je trend i u Hrvatskoj. No, unatoč tome većina pizza je jednolična i bez prepoznatljivog „potpisa“ pa često imamo dojam da je svejedno gdje jedemo pizzu jer su sve po okusu slične.

U Hrvatskoj su se unazad nekoliko godina osim klasičnih pizza razvile dvije struje od kojih jedna zagovara tzv. napolitanske pizze, a druga tzv. pizze romane i obje imaju svoje poklonike.

Iako se radi definitivno o kvalitetnim pizzama, ali različitim stilovima izrade tijesta, ono što oba stila imaju zajedničko jest da i jedan i drugi koriste industrijski kvasac, i jedan i drugi peku pizze izravno na vrućem kamenu ili nekom drugom materijalu koji dobro akumulira i zadržava temperaturu te oba stila imaju zapravo veliki prazan rub koji čini samo prazno tijesto. I oko toga postoje ljubitelji koji vole rubove, ali i oni kojima je to kao da jedu samo kruh (pa bio on dobar ili ne).

Upravo kako bismo dopunili tu jednoličnu ili troličnu pizza scenu odlučili smo sourdough products tijesta prilagoditi drugačijem načinu pripreme pizza koje se pripremaju u „protvanima“ i to na temperaturama preko 400 stupnjeva.

Takve pizze postaju još sočnije, prepoznatljivog i drugačijeg okusa od uobičajenih pizza, a mogu se raditi s ili bez ruba što znači da cijela površina pizze može biti pokrivena umakom od rajčice, sirom i ostalim namirnicama.

O mobilnoj aplikaciji “Moja pizza”

Pod sloganom “savršeno radimo samo jednu vrstu pizze – Vašu” razvijena je mobilna aplikacija i web servis za naručivanje pizza gdje je osnovna ideja da se korisnicima ponudi da sami sastave svoju pizzu iz namirnica koje oni najviše vole. Tako svaki korisnik aplikacije može izabrati opciju da sam kreira svoju pizzu i to po iznimno primamljivoj cijeni.

Kod kreiranja vlastite pizze nudi mu se STARTNA pizza koja se sastoji od tijesta i osnovnih sastojaka: umak od rajčice, sir, origano. Te sastojke ne volimo svi u jednakoj mjeri pa korisnik može odabrati želi li tih sastojaka 0%, 50% 100% ili 150%. Nakon što definiramo osnovne sastojke koji su u cijeni start pizze, možete odabrati i dodatne sastojke.

Za one koji ipak ne žele sami sastavljati pizze postoji mogućnost da odaberu iz ponude.

Prednosti korištenja same aplikacije u odnosu na telefon moguće je vidjeti na www.moja-pizza.info.

Besplatna dostava

“KC pizza” isključivo dostavlja svojim kupcima ili pizzu kupci mogu osobno podići na adresi Čarda 60a, Koprivnica.

Dostavu će vršiti do udaljenosti od čak 12 km. U prvoj zoni (do 6 km) minimalna narudžba je 30 kn, a u drugoj 60 kn.

Osim aplikacijom, kupci mogu naručivati i telefonom na broj 048 / 200 – 350.

“KC pizza” svoja vrata, dakle, otvara u četvrtak, a tijekom kolovoza radit će svakim radnim danom (osim ponedjeljka) od 15 do 22 sata, nedjeljom od 10 do 22 sata.

Ponedjeljkom će biti zatvorena.

Ne propustite: