Kimaiyo iz Kenije i Jevtić iz Srbije pobjednici Novogodišnje utrke

Nastupilo je rekordnih 305 natjecatelja iz devet zemalja među kojima su najbolje domaće rezultate ostvarili Hrvati Ivan Čorba i Valentina Belović.

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina
Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Kenijac Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo i Olivera Jevtić pobjednici su 39. Novogodišnje utrke u Varaždinu, prvog sportskog događaja u godini. Nastupilo je rekordnih 305 natjecatelja iz Kenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Finske, Francuske, Ukrajine, Mađarske i Hrvatske. Muškarci su trčali 6.400 metara, odnosno dva kruga po varaždinskim ulicama, dok su žene trčale dvostruko kraću utrku.

Za pet najbržih osigurane su nagrade u iznosu od osamsto, šesto, četiristo, dvjesto i sto eura. Kimaiyo je ostvario vrijeme od 18.57 minuta, drugo i treće mjesto osvojili su Mađari Laszlo Gregor s pet sekundi sporijim vremenom te Barnabas Bene s vremenom 19.06 minuta, dok su četvrti i peti bili Mitja Krevs i Osman Junuzović. Osmo mjesto osvojio je Varaždinac Ivan Čorba, član Atletskog kluba Marathon 95 čime je ujedno bio i najbrži Hrvat.

U ženskoj konkurenciji najbolja bila je Olivera Jevtić s vremenom 10.31 minuta. Kao druga u cilj ušla je Ukrajinka Valentyina Kiliarska s 15 sekundi sporijim vremenom, dok su treće i četvrto mjesto zauzele Zita Kacser i Tunde Szabo iz Mađarske. Peto mjesto, posljednje za koje se isplaćuje nagrada osvojila je Hrvatica Mirjana Šimek Bilić iz Velike Gorice, dok je najbrža Varaždinka bila Valentina Belović iz AK Varaždin, osvojivši sedmo mjesto.

Utrku su organizirali Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te AK Sloboda pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ne propustite: