KINA PRVI PUT PRIZNALA Koronavirusom zaraženo više od 1700 zdravstvenih djelatnika

Prema službenim brojkama, u ovom trenutku je koronavirusom u Kini zaraženo 55.748 ljudi, a do sada je umrlo 1380 ljudi.

Ilustracija // Izvor fotografije: Međimurske novine

Više od 1700 kineskih zdravstvenih djelatnika angažiranih na suzbijanju epidemije koronavirusa zaraženo je tim virusom koji je prije nekoliko dana dobio službeni naziv COVID-19, priopćile su u petak zdravstvene vlasti, dodajući da je šest djelatnika umrlo, prenosi Večernji.hr, a prenose Međimurske novine.

Većina zdravstvenih djelatnika, njih 1502 od 1716, razboljelo se u pokrajini Hubei, epicentru zaraze, pojasnio je Zeng Yixin, zamjenik direktora Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Ovo je prvi puta da je Kina objavila službeni broj zaraženih među medicinskim osobljem od izbijanja koronavirusa.

– Činjenica da je među oboljelima od virusa COVID-19 više od 1700 zdravstvenih djelatnika je jako tužna vijest, kazao je šef odjela za izvanredna stanja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Mike Ryan.

– Infekcije medicinskog osoblja tijekom izbijanja zaraze nisu posljedica nedostatne zaštitne opreme već neprimjerenih zaštitnih procedura, posebice među iscrpljenim osobljem koje radi bez prestanka, ocjenjuje stručnjakinja za zarazne u WTO-u Sylvie Briand.

Prema službenim brojkama, u ovom trenutku je koronavirusom u Kini zaraženo 55.748 ljudi, a do sada je umrlo 1380 ljudi.

Peking nameće 14-dnevnu karantenu svima koji se vraćaju u grad

Kineski glavni grad Peking nameće 14-dnevnu karantenu svima koji se vraćaju u grad i kaznit će svakoga tko se odbija dobrovoljno podvrgnuti samoizolaciji ili odbija slijediti službena pravila o suzbijanju novoga koronavirusa, rekle su gradske vlasti u petak.

Ne propustite: