KINESKA INVESTITORICA U KUMROVCU ‘Prva faza radova na Političkoj školi trebala bi završiti do ljeta’

Podsjetimo, tamošnja Politička škola prešla je u ruke kineske kompanije Zhongya Nekretnine, koju vodi upravo Jiang Yu. Kompanija je za kupnju dugogodišnjeg kumrovečkog mrtvog kapitala u svibnju ove godine ponudila 14.095.400 kuna.

Robert Šplajt i Jiang Yu // Foto: Zagorje International

Nakon što je u utorak posjetila Krapinu, kineska investitorica Jiang Yu danas se uputila u Kumrovec. Podsjetimo, tamošnja Politička škola prešla je u ruke kineske kompanije Zhongya Nekretnine, koju vodi upravo Jiang Yu. Kompanija je za kupnju dugogodišnjeg kumrovečkog mrtvog kapitala u svibnju ove godine ponudila 14.095.400 kuna, piše Zagorje International.

– Došla sam ovamo kako bismo razgovarali o rasporedu i točnom planu naših aktivnosti, odnosno kako bismo odredili realne rokove za realizaciju svih investicija u Kumrovcu, dakle, ne samo Političke škole, koju je kupila moja kompanija, nego i nekih drugih projekata iz segmenta javno – privatnog partnerstva – komentirala je kratko Yu nakon sastanka s načelnikom Robertom Šplajtom, koji je ipak bio nešto rječitiji.

– Cilj današnjeg sastanka bio je da utvrdimo zajedničke projekte, da definiramo rokove za izvođenje radova na Političkoj školi, a također nas je zanimalo i javno – privatno partnerstvo između gospođe Yu i njezine kompanije te Općine Kumrovec. To javno – privatno partnerstvo vidim na stadionu Kumrovec, koje smo dobili u vlasništvo od strane Republike Hrvatske, kao i u Centru za posjetitelje, koji ćemo već ove godine otvoriti za javnost. Zanimalo nas je i kada će početi investicija na Političkoj školi i vjerujem da ćemo već ove godine imati čišćenje okoliša zgrade, a da ćemo početkom sljedeće godine krenuti u adaptaciju zgrade, kada sve dozvole budu spremne. Prema roku koji je zadala gospođa Yu, prva faza radova trebala bi biti gotovo do ljeta iduće godine. Ne vidim razlog da se naša dobra suradnja ne nastavi – rekao je Šplajt.

– Još bih želio napomenuti da radimo na tome da do proljeća sljedeće godine stavimo na prodaju Znanstveno – studijski centar, bivši Spomen dom, na međunarodni natječaj, gdje bi se mogli javiti i ovi postojeći kineski investitori, ali i svi drugi zainteresirani. Uglavnom, nastavlja se pozitivna priča o projektima u Kumrovcu i vjerujem da bismo kroz dvije – tri godine mogli imati gotovu sliku kako bi to trebalo izgledati u budućnosti i ono što nas najviše veseli, zaposleno minimalno 200 ljudi – najavio je Šplajt.

Ne propustite: