‘KINO ZA SVE I DOSTUPNO SVIMA’ Besplatna senzorna projekcija u koprivničkom ‘Velebitu’

Na ovoj, trećoj po redu senzornoj projekciji u kinu Velebit, prikazivat će se animirani film Hrabri mališan 2, film o pustolovinama hrabre male bubamare.

Ilustracija // Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Nakon prethodnih uspješnih senzornih projekcija pod motom “Kino za sve i dostupno svima”, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom nastavlja se suradnja i organizacija senzornih projekcija.

Ovog puta projekcija se održava povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim poteškoćama.

Na senzornim projekcijama djeca su na prvom mjestu, tako da njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod već spomenutim motom. Tako se ruše sve predrasude i stereotipi, a različitost se percipira kao bogatstvo. Uči se na spontani način kroz zajedništvo od najranije dobi.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, stručnjakinja u području edukacijske rehabilitacije i psihoterapije i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.

Projekt senzornih projekcija prepoznali su Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatski filmski savez u čijem su kinu Tuškanac projekcije prvi puta i održane, kao i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma, već stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti, te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

Pod motom “Kino za sve i dostupno svima” na senzornim projekcijama djeca mogu šetati, kretati se, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova.

Djeca koja su od najranije dobi uključena u takve aktivnosti u lokalnoj zajednici, kasnije postaju pojedinci koji su tolerantniji, ali i socijalno i emocionalno zrelije ličnosti.

Na ovoj, trećoj po redu senzornoj projekciji u kinu Velebit, prikazivat će se animirani film Hrabri mališan 2, film o pustolovinama hrabre male bubamare.

Senzorna projekcija održat će se 16. svibnja, na Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama u kinu Velebit u 11 sati.

Prijave za projekciju putem maila: info@pou-kop.hr.

Ne propustite: