KK GRAFIČAR LUDBREG Siniša Beser: Vjerujemo u dečke koji nose boje našega kluba, svakome možemo zapapriti

Ludbreški košarkaški klub jučer, u ponedjeljak, započeo je s pripremama za sezonu u novoosnovanoj Prvoj ligi. Trener Velimir Mudri imat će jednaku ekipu, pojačanu dvojicom igrača, a glavni cilj je ostati u elitnome košarkaškome društvu koje broji 14 klubova.

Foto: KK Grafičar Facebook
Foto: KK Grafičar Facebook

Ludbreški košarkaški klub Grafičar jučer, u ponedjeljak, započeo je s pripremama za novu sezonu u novoosnovanoj Prvoj ligi koja će mijenjati pet dosadašnjih A-2 natjecanja.

Podsjetimo, Ludbrežani su sudjelovali u borbi za također novu Premijer ligu, no osvojili su deveto mjesto u konkurenciji deset momčadi.

– U kvalifikacijama smo igrali u dosta osakaćenome sastavu s obzirom na obaveze igrača. Većinu utakmica nismo bili kompletni, a izostajalo se i na treninzima. Nismo, istina, ni zadavali prevelike ambicije za kvalifikacije jer smo osnovni cilj ostvarili, a to je bio plasman u viši rang kroz redovno prvenstvo. Veći nam je žal možda bio što smo u prvenstvu imali kiks u Ivanić Gradu koji nas je koštao titule, a na kraju skoro i plasmana u viši rang. Ali, sve u svemu, na kraju smo zadovoljni sezonom. U kvalifikacijama smo vidjeli da, kada smo spremni i kompletni, možemo sa svima igrati, što nam daje optimizam za novu sezonu – objašnjava Siniša Beser, član uprave kluba KK Grafičara.

Trener Velimir Mudri na raspolaganju će imati cijelu ekipu iz prošle sezone, pojačanu Matijom Novakom iz Čakovca te Poljakom koji se priključio nakon što nije igrao kvalifikacije. Također, ostao je Mario Novak koji je pojačao ludbreške redove tijekom kvalifikacija.

– Želja nam je Prvu ligu igrati s dečkima iz naše regije pošto je sada predstavljamo, i da naši klinci imaju odskočnu dasku u budućnosti kada će graditi svoje košarkaške karijere – tvrdi Beser te dodaje kako se vode razgovori o mogućoj posudbi igrača te potencijalnim dolascima, no ništa nije definirano.

– Prvi tjedan priprema trenirat ćemo svaki dan. U narednim tjednima ubacit će se teretana i fizičke pripreme. Fizička snaga će nam puno značiti jer ćemo možda imati mali deficit u visini, što ćemo pokušati nadoknaditi na druge načine. Odigrat ćemo šest ili sedam pripremnih utakmica s klubovima iz okolice i Zagreba – kaže Beser.

U Prvoj ligi natjecat će se 14 klubova, od kojih četiri ispadaju u niži rang. Igrat će se dvokružnim sistemom, a Grafičar će u prva dva kola protiv Gorice (7./8. listopada) i Pule 1981 (14./15. listopada) nastupiti pred svojim navijačima.

– Naš prvi cilj je ostati u ovome elitnome društvu. Imamo svoje snove, ali dok ne vidimo ostale ekipe teško je bilo što prognozirati. Zadovoljni smo ekipom koju imamo. Vjerujemo u dečke koji nose boje našeg kluba i siguran sam da možemo svakome zapapriti, a pogotovo na našem terenu – naglašava Beser.

Novi format natjecanja iziskuje i veća financijska izlaganja.

– Liga će sigurno biti dvostruko skuplja od dosadašnje. Mi kao klub imamo tvrtku Grafičar koja nas prati. Da nije tako, pitanje je bi li se košarka uopće igrala u Ludbregu. Ostali klubovi koji se natječu u ovome rangu imaju velike potpore svojih gradova i županija. Mi smo iz maloga grada i ta je potpora stvarno minimalna, po meni premala. Kod ostalih klubova je bitno drugačije. To je tako. Zahvalni smo na onome što imamo i borit ćemo se najbolje što možemo – iskren je Beser te dodaje za kraj.

– Pozivamo ovim putem sve iz naše regije Sjever na utakmice i da podrže naše dečke na tekmama. Našim dragim prijateljima iz Virja, Podravcu, koji također zastupa našu regiju, poželio bih puno uspjeha i sreće u novoj sezoni – završava Beser.

Ne propustite: