Klinci, a već serijski provalnici u vikendice

Maloljetnika i dijete međimurska policija tereti za čak tri kaznena djela teške krađe.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Međimurska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom i djetetom zbog tri kaznena djela teške krađe.

Utvrđeno je da su između 27. prosinca i 1. siječnja u poljskom predjelu zvanom “Marđetkov kot” provalili u vikendicu odakle su ukrali razna alkoholna pića i ribolovnu opremu u vrijednosti od više stotina kuna. Nadalje, između 28. i 31. prosinca u poljskom predjelu zvanom “Siladijev kot” provalili u vikendicu odakle su ukrali plinsko kuhalo, razni pribor za jelo i jedan auto-radio. Šteta je također bila više stotina kuna.

Isto tako, policija je utvrdila da su u noći s 30. na 31. prosinca u poljskom predjelu zvanom “Berbenijevo Vrbje” provalili u spremište vikendice, ali tada ništa nisu ukrali.

Također, priopćila je policija, sumnja se da je maloljetnik između 26. i 31. prosinca u poljskom predjelu zvanom “Siladijev kot” iz nezaključane vikendice ukrao drvenu stolariju u vrijednosti od nekoliko stotina kuna.

Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasnicima.

Prema maloljetniku i djetetu dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Ne propustite: