Subota, 4. prosinca 2021.

Klinci objavili lažni oglas da prodaju stanove pa oštetili troje građana za više od 600.000 kuna

U ime svog trgovačkog društva, osumnjičeni 20-godišnjak je s oštećenima zaključio predugovore o prodaji stanova veličine između 40 i 45 m2

Preporučujemo

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kaznena djela ‘Prijevara’ dok je 20-godišnjak sam počinio i kazneno djelo ‘Krivotvorenje isprave’.

Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, sumnja se da su osumnjičeni s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, isplanirali zajedničko počinjenje kaznenih djela prijevare.

Naime, s namjerom dovođenja oštećenih osoba u zabludu osumnjičeni je 20-godišnjak, kao osnivač i direktor trgovačkog društva iz Zagreba 20. srpnja na internetskoj stranici predao oglas kojim je oglasio da njegovo trgovačko društvo prodaje stanove u još neizgrađenoj stambenoj zgradi.

Na takav oglas u narednim danima javili su se zainteresirani kupci, oštećeni 59-godišnjak, 26-godišnjak i 44-godišnjakinja, a osumnjičeni im je tada lažno predočio da je dovršena izrada projektne i druge potrebne dokumentacije kao i zaključen ugovor s izvođačem građevinskih radova, što su osumnjičeni potkrijepili i lažnom činjenicom da je upravo osumnjičeni 21-godišnjak i glavni inženjer gradilišta za navedeni projekt izgradnje stambene zgrade.

U narednim mjesecima, u ime svog trgovačkog društva, osumnjičeni 20-godišnjak je s oštećenima zaključio predugovore o prodaji stanova veličine između 40 i 45 m2.

Ne sumnjajući u istinitost njihovih navoda, oštećeni su tijekom naredna dva mjeseca, na ime predujma na račun trgovačkog društva osumnjičenog 20-godišnjaka uplatili različite novčane iznose.

Znajući da nemaju namjeru započeti gradnju stambene zgrade, osumnjičeni su i dalje održavali oštećene u zabludi, a jedan od načina da to održe bila je i krivotvorena dokumentacija koju je osumnjičeni 20-godišnjak tijekom rujna predočio oštećenom 59-godišnjaku, a sve kako bi umanjio sumnju prevarene osobe te zajedno s 21-godišnjakom stekao protupravnu imovinsku korist.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 630.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog 20-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.

Posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, a za osumnjičenim 21-godišnjakom intenzivno se traga, priopćila je PU zagrebačka.

Najnovije objave