KNJIGOKANTICE Zanimljiv novi projekt čitanja u parku, evo o čemu se radi

Knjige i slikovnice moguće je slobodno koristiti, posuditi i ponijeti svojim domovima uz obveze povrata u knjigokanticu.

Foto: Grad Koprivnica

U suradnji Grada Koprivnice, Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” i GKP Komunalac, u srijedu je predstavljen mini projekt promocije poticanja čitanja na javnim mjestima. GKP Komunalac za tu svrhu pripremio je i oslikao ormariće za knjige izrađene od komunalnih kanti, a Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” ormariće je napunila prigodnim knjigama i slikovnicama. Ormarići su dobili ime knjigokantice, a za sad su dvije postavljene u gradski park dok će još nekoliko njih biti postavljeno na širem području grada.

“Knjigokantice oslikane su likovima iz digitalne slikovnice “Mitska bića – digitalna priča” koje su izdane prošle godine u sklopu projekta Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, a same police napunili smo knjigama i slikovnicama koje su otpisane, no dovoljno dobro očuvane da se i dalje mogu koristiti. Time potičemo recikliranje knjiga ponovnim korištenjem i čitanjem, a u ovom slučaju i ulazak knjižnice i kulture čitanja u javni prostor. Zahvaljujem Gradu Koprivnici i GKP Komunalac što su prepoznali vrijednost čitanja i brzo dali ideje kako ovaj mini projekt realizirati u našem gradu”, rekao je Karlo Galinec, ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.

Promociji čitanja u javnom prostoru prisustvovali su Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Nataša Tetec i Dubravka Horvat u ime Uprave Komunalca te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Knjige i slikovnice moguće je slobodno koristiti, posuditi i ponijeti svojim domovima uz obveze povrata u knjigokanticu. Svi zainteresirani građani koji police knjigokantice žele upotpuniti naslovima po svojoj želji, za informacije mogu se javiti u gradsku knjižnicu.

Ne propustite: