KNJIŽNICA I ČITAONICA ‘FRAN GALOVIĆ’ Karlo Galinec je novi ravnatelj Knjižnice

Na prijedlog Upravnog vijeća Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" Koprivica odluku o imenovanju jednoglasno je donijelo Gradsko vijeće Grada Koprivnice na sjednici održanoj jučer, u četvrtak.

Karlo Galinec, novi ravnatelj Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" Koprivnica // Izvor fotografije: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica

Karlo Galinec, dipl. ekonomist i knjižničar-informatičar, dugogodišnji djelatnik Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica novi je ravnatelj koprivničke knjižnice za razdoblje 2019. – 2023.

Na prijedlog Upravnog vijeća Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivica odluku o imenovanju jednoglasno je donijelo Gradsko vijeće Grada Koprivnice na sjednici održanoj jučer, u četvrtak.

Karlo Galinec rođen je 1979. godine u Koprivnici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju “Fran Galović”. Potom je školovanje nastavio na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu gdje stječe zvanje informatičara, nakon čega završava i Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer organizacije i menadžmenta.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica zaposlen je od 2006. godine na radnom mjestu knjižničara-informatičara na Stručno-znanstvenom odjelu. U svojih 13 godina rada u knjižnici temeljito je upoznao rad ustanove, sudjelovao u brojnim projektima i kontinuirano se stručno usavršavao na brojnim domaćim i međunarodnim programima, edukacijama i stručnim skupovima.

Svojim programom rada za razdoblje 2019. – 2023. Karlo Galinec posebno je istaknuo viziju knjižnice kao otvorenog, pristupačnog, tehnološki naprednog informacijskog i kulturnog središta Koprivnice usmjerenog prvenstveno na potrebe zajednice, kao i na produktivnu, kvalitetnu i intenzivnu suradnju s osnivačem, ostalim gradskim kulturnim i odgojno-obrazovnim ustanovama, lokalnim medijima, znanstvenicima i književnicima, društvima, udrugama koje okupljaju umjetnike i mlade, nositeljima nezavisne kulture, lokalnim poduzećima i organizacijama.

Knjižnica će u razdoblju koje slijedi, između ostaloga, biti usmjerena na uvođenje novih usluga, novih medija (e-knjige, e-servisi, streaming), uvođenje prostora za rad s digitalnim inovacijama (maker space), poboljšanja i veće prilagodbe postojećeg prostora potrebama raznih korisničkih skupina i osobama s invaliditetom, a posebna će pažnja i dalje biti usmjerena na nabavu novog bibliobusnog vozila i na projekt izgradnje nove knjižnice kakvu Koprivnica treba i zaslužuje, stoji na internetskim stranicama koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”.

Ne propustite: