KNJIŽNICA I ČITAONICA ‘FRAN GALOVIĆ’ Miroslav Međimorec u Koprivnici predstavlja najnoviji roman

Roman "Dora sa sjenama", napisan iz očišta žene u poznim devedesetim godinama života, bogata je panorama osobnih, obiteljskih, političkih i društvenih događanja u hrvatskoj obitelji i društvu dvadesetoga i početka 21. stoljeća.

Izvor fotografije: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica

Na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica u četvrtak će Miroslav Međimorec predstavit svoju najnoviju knjigu “Dora sa sjenama ili čekanje života”. Predstavljanje knjige počinje u 18.30 sati, a organizirano je u suradnji s koprivničkim ogrankom Matice hrvatske.

Uz autora, roman je predstaviti hrvatska književnica Marija Peakić Mikuljan, kazališni scenograf Zlatko Kauzlarić Atač i interpretatorica ulomaka romana Vedrana Međimorec. Moderator će biti Dražen Ernečić, dok će uglazbljene stihove Frana Galovića izvesti Bemian duet.

Miroslav Međimorec završio je Filozofski fakultet i Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost u Zagrebu te poslijediplomski studij u Royal Shakespeare company London/Stratford on Avon. Doktorirao je 2010. godine iz teatrologije i dramatologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Roman “Dora sa sjenama”, napisan iz očišta žene u poznim devedesetim godinama života, bogata je panorama osobnih, obiteljskih, političkih i društvenih događanja u hrvatskoj obitelji i društvu dvadesetoga i početka 21. stoljeća.

Dora priča svoju životnu povijest, istovremeno obiteljsku kroniku o razvoju građanstva u nas, sukobu svjetonazora. Mnoštvo osobnih iskaza, prisjećanja, bolnih trauma ljudi koji prolaze kroz strahote Prvoga i Drugoga svjetskoga i Domovinskog rata.

Posebna su vrijednost ovog romana i dijelovi radnje koji su oslonjeni na koprivničku Podravinu, dijelovi koji su pisani kajkavskim narječjem i koji su posvećeni Franu Galoviću, a pri tome treba reći da je Miroslav Međimorec naučio kajkavski idiom Peteranca od svog djeda koji je bio suvremenik Frana Galovića, a što bi moglo biti zanimljivo čitateljima iz Koprivnice i Podravine.

Ne propustite: