KONAČNO Stanovnici Bakovčica dočekali asfalt

Tijekom jeseni krenut će radovi na Školskoj ulici u Bakovčicama, dok se trenutno sva operativa seli u Jagnjedovec gdje se obnavlja cesta iznad mjesnog groblja.

Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić danas, u petak, sa suradnicima je obišao prigradsko naselje Bakovčice. Povod je bila u potpunosti završena obnova Bilogorske ulice u duljini od 1.040 metara.

Asfaltirani kolnik širine je 4,50 metara s obostranim bankinama širine u ovisnosti o topografiji terena od 0,50 m do 0,75 metara. Odvodnja oborinskih voda s kolnika riješila gravitacijski, slobodnim padom s otvorenim jarcima uz prometnicu.

Vrijednost radova iznosila je 1,7 milijuna kuna.

“Ovo je priča koja je u Bakovčicama trajala 50 godina i sve to vrijeme su stanovnici ovdje čekali asfalt. Nakon pustih obećanja koja su trajala svih tih godina, donijeli smo prošle godine poslovnu i političku odluku da riješimo Bilogorsku ulicu jer su svi mještani Bakovčica to i zaslužili. Iznimno mi je drago da je nešto što se čekalo desetljećima riješilo za vrijeme ovog mandata”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz Jakšića su bili i predsjednik Mjesnog odbora Bakovčice Mario Lovnički i potpredsjednica Mirjana Sočev.

Tijekom jeseni krenut će radovi na Školskoj ulici u Bakovčicama, dok se trenutno sva operativa seli u Jagnjedovec gdje se obnavlja cesta iznad mjesnog groblja, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Ne propustite: