KONSTITUIRANO ŽUPANIJSKO VIJEĆE HSLS-A Za predsjednika izabran Tomislav Stipić iz Križevaca

U svom nastupnom govoru, novoizabrani predsjednik Tomislav Stipić zahvalio se članovima na povjerenju i naglasio kako je prvi cilj konsolidiranje stranke na županijskoj razini i osnivanje ogranaka u gradovima i općinama.

Fotografiju ustupio Tomislav Stipić

U Rasinji je u četvrtak održana konstituirajuća skupština Županijskog vijeća HSLS-a Koprivničko – križevačke županije.

Pred 40-ak članova HSLS-a iz cijele županije dosadašnji v.d. predsjednika Robert Banek podnio je izvješće o radu koje je jednoglasno prihvaćeno.

Prisutni članovi potom su izabrali nova tijela Županijskog vijeća. Tako je za predsjednika izabran Tomislav Stipić iz Križevaca, a za potpredsjednike su izabrani Marija Zlatar iz Hlebina i Matija Rušak iz Koprivnice.

Za tajnika Županijskog vijeća izabran je Dejan Radovanović iz Koprivnice, a uz izabrane kandidate, izabrano je i 11 članova Vijeća i po 5 članova Nadzornog odbora i Statutarne komisije. Sva tijela izabrana su na mandat od dvije godine.

U svom nastupnom govoru novoizabrani predsjednik Tomislav Stipić zahvalio se članovima na povjerenju i naglasio kako je prvi cilj konsolidiranje stranke na županijskoj razini i osnivanje ogranaka u gradovima i općinama.

Također je naglasio kako je došlo vrijeme da se HSLS vrati na političku kartu Županije jasnim programima i temama važnima za život ljudi na područjima koja se nažalost prazne mladim i obrazovanim stanovništvom.

“Sa svima ćemo razgovarati, bit ćemo konstruktivan politički partner, ali ćemo tražiti uvažavanje naših stavova koji se temelje na slobodi pojedinca, slobodnom tržištu i očuvanju ideala demokracije”, izjavio je Stipić i dodao kako su temeljne točke programa postupna digitalizacija županijskih institucija kako bi se smanjile administrativne prepreke u ostvarivanju prava građana, smanjenje poreznih davanja kako bi se rasteretili poduzetnici i gospodarstvenici, a samim time olakšalo zapošljavanje i veći standard stanovnika u Županiji te veće ulaganje u školstvo i zdravstvo, a posebno zdravstvo koje je na koljenima zbog nedostatka radne snage.

“S obzirom na to da ove teme nisu do sada bile toliko prioritetne i nedovoljno su artikulirane, HSLS će ponuditi svoja rješenja sa svojim ljudima s intencijom da na sljedeće lokalne izbore izađe samostalno na svim razinama”, zaključio je Stipić.

Na skupu je, među ostalim bio i Darko Markić, predsjednik GO HSLS-a Koprivnica i kandidat na listi HSLS-a za europarlamentarne izbore.

Fotografiju ustupio Tomislav Stipić
Fotografiju ustupio Tomislav Stipić
Ne propustite: