KOPRIVNICA Drugačija regulacija prometa, evo koji je razlog

U Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici postavljena je adekvatna privremena prometna signalizacija.

Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Otkup žitarica u silose je počeo, a najveći broj poljoprivrednih proizvođača svoj urod će predati u silose Podravke, koji se nalaze u Pavelinskoj ulici u Koprivnici, a s otkupom žitarica kreću od danas, ponedjeljka.

Kako bi se izbjeglo usporavanje normalnog toka prometa i spriječilo događanje prometnih nesreća pristup silosima bit će omogućen samo iz Ulice Ivana Česmičkoga u Koprivnici.

U Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici postavljena je adekvatna privremena prometna signalizacija, pomoću koje je određen dio kolnika za formiranje kolone traktora kojima će se žito prevoziti u silose, ali i pomoću kojih će ostali vozači biti upozoreni na kolonu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica će tijekom trajanja otkupa žita vršiti pojačani nadzor prometa u Ulici Ivana Česmičkoga u Koprivnici i okolnim prometnicama, kako bi osigurali normalno odvijanje prometa.

U slučaju potrebe policijski službenici i pripadnici Jedinice prometne mladeži grada Koprivnice vršit će i tjelesnu regulaciju prometa.

Iz PU koprivničko-križevačke apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Osim u Koprivnici, veća frekvencija traktora kojima će građani predavati žito u silose očekuje se u Hlebinama, Rasinji, Imbriovcu, Đelekovcu, Đelekovečkoj cesti u Koprivnici te Borovljanima.

U razdoblju koje slijedi očekuje se povećana frekvencija traktora i njihovih priključnih vozila, te radnih strojeva (kombajna) u prometu na cestama. Stoga iz PU koprivničko-križevačke upozoravaju vlasnike da im vozila moraju biti tehnički ispravna, registrirana, da za njih moraju posjedovati važeće prometne dozvole i da moraju biti osigurana.

Važno je da ostale vozačice i vozači prilagode vožnju novonastalim uvjetima na prometnicama – smanje brzinu kretanja vozila pri kretanju ulicama na kojima je omogućeno čekanje proizvođačima na predaju žita u silose i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.

Ne propustite: