Petak, 3. veljače 2023.

Koprivnica: maloljetni biciklist bez kacige ozlijeđen u sudaru s automobilom

13-godišnjak se nepropisno uključio u promet na obilježeni pješački prijelaz, a da prethodno nije propustio osobni automobil kojim je upravljala 43-godišnjakinja

Preporučujemo

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 18.50 sati u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici ozlijeđena je jedna osoba.

Naime, 13-godišnjak je nepropisno upravljao biciklom bez potvrde za upravljanje biciklom u prometu, bez pratnje osobe starije od 16 godina i bez zaštitne kacige na glavi nogostupom. Tom prilikom nepropisno se uključilo u promet na obilježeni pješački prijelaz, a da prethodno nije propustio osobni automobil Renault koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja.

Vozačica brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste tako da se može pravovremeno zaustaviti zbog čega je na obilježenom pješačkome prijelazu vozilom udarila u bočni dio bicikla, a dijete je palo na kolnik te je lakše ozlijeđeno, stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Protiv 43-godišnje vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak te dostavljena obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti