KOPRIVNICA Održana je prva tribina ‘Uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe’

Nakon Koprivnice, edukativne tribine održat će se i u Križevcima, 20. svibnja, u hotelu "Kalnik" s početkom u 10 sati, u Đurđevcu, 23. svibnja, u zgradi INA-e s početkom u 10 sati.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije održao je javnu edukativnu tribinu pod nazivom “Uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe”.

Tribina je održana u srijedu, u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe. Na tribini su sudjelovali zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, predsjednica Kluba Mariška Valentina Čadavec i ravnateljica Doma Vesna Križan.

Okupljenima se na početku obratio zamjenik župana Ljubić koji je istaknuo značaj ovakvih tribina, naglasivši važnost koju obitelj i društvo imaju u skrbi za starije.

Zamjenik je kazao kako je koprivnički Dom svijetli primjer odlično organizirane ustanove koja prednjači po kvaliteti usluge, a tome uvelike doprinosi i veliki angažman Županijske uprave, kao i dobra komunikacija svih djelatnika Doma i korisnika.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar se uz pozdrav i zahvalu svima koji su se odazvali na tribinu, osvrnuo na problematiku s kojom se današnje moderno društvo suočava i istaknuo potrebu većeg angažmana svih članova društva kako bi osobe starije životne dobi, a posebice umirovljenici imale veću sigurnost i kvalitetu života.

Važno je zapamtiti da kao društvo imamo odgovornost osigurati sigurnost i dostojan život osobama starije životne dobi, posebice unutar naših obitelji.

Nakon Koprivnice, edukativne tribine održat će se i u Križevcima, 20. svibnja, u hotelu “Kalnik” s početkom u 10 sati, u Đurđevcu, 23. svibnja, u zgradi INA-e s početkom u 10 sati.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Ne propustite: