KOPRIVNICA Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ dobit će botanički vrt

Sadržavat će paviljon za prirodu, biologiju i geografiju, a bit će osiguran i prostor za razne glazbene i kulturne manifestacije.

Foto: Grad Koprivnica

Potpisan je sporazum između Grada Koprivnice i Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” kojim će osnovnoškolci, “Nemčići”, dobiti botanički vrt. Sporazum je potpisan danas, u četvrtak.

Botanički vrt će služiti za edukaciju i rekreaciju, a prostirat će se na površini između škole i Domoljuba. Sadržavat će paviljon za prirodu, biologiju i geografiju, a bit će osiguran i prostor za razne glazbene i kulturne manifestacije. Učenici će moći uživati u raznim aktivnostima u novom vrtu.

“Danas je poseban dan i on bi trebao biti upisan u povijest školstva Koprivnice. Pokreće se još jedna promjena na bolje. Dnevno smo alarmirani vijestima da smo gotovo nepovratno oštetili naš planet. Nikad nije bilo potrebnije odgajati mlade ljude za dobrobit okoliša, nešto što su već naši preci dobro znali i tako živjeli. Važno je poduzimati konkretne mjere, a ne samo obilježavati značajne datume jer to ne daje nikakve rezultate. Mi smo tu potrebu prepoznali i dobili smo potporu članova zajednice”, rekla je Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”.

U ime Grada Koprivnice sporazum je potpisao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ je škola koja i kroz svoju povijest i kroz današnju poziciju gradu daje taj poseban šarm, daje prepoznatljivi pečat našem centru grada. Projekt botaničkog vrta važan je zbog odgoja naše djece da od malih nogu shvate koliko je važna zaštita okoliša i čuvanje planete Zemlje”, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i voditeljica zagrebačkog Botaničkog vrta Biserka Juretić, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Izvor i foto: Grad Koprivnica

 

Ne propustite: