KOPRIVNICA Podravkine rukometašice na prijemu kod gradonačelnika Mišela Jakšića

"Nakon ovakvog ostvarenog rezultata kod naših mladih rukometašica, mogu jedino reći da sam bio u pravu kada sam prošle godine na ovom istom mjestu rekao da ne moramo brinuti za budućnost rukometa u našem gradu. I to se ostvarilo. Ponovile ste isti, još veći uspjeh i samo vam je nebo granica. Svi zajedno moramo biti sretni i zahvalni što imamo najbolju trenericu u Hrvatskoj Đurđicu Zečević", izjavio je Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica

Danas, u srijedu, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, održali su prijem za dvije ekipe rukometašica Rukometnog kluba Podravka Vegeta – mlađe kadetkinje (2004./2005. godište) i seniorsku ekipu.

Rukometašice Podravke i ove su sezone postigle odlične rezulate, zbog čega nitko ne krije zadovoljstvo i ponos.

Mlađe kadetkinje (godište 2004./2005.) obranile su naslov državnih prvakinja na završnici prvenstva u Poreču. Uz to, imale su i pet igračica u najboljoj sedmorki turnira: Lana Strugar – najbolje desno krilo, Nika Dedi – najbolji srednji vanjski, Ema Stručić – najbolji obrambeni igrač, Nika Galinec – najbolja vratarka i Tena Megerle – najbolja igračica turnira.

Njihova trenerica nije krila oduševljenje postignutim uspjesima.

“Nema tih riječi kojima mogu opisati sreću i ponos što sam trenerica ovako mladim i talentiranim curama. Teško je osvojiti naslov prvakinja, a još teže ga je obraniti. Moje cure su to uspjele isključivo svojim radom, zalaganjem i uzornim ponašanjem na i van terena”, rekla je trenerica Đurđica Zečević, koja je ujedno proglašena i najboljom trenericom završnice državnog prvenstva.

Seniorska ekipa ove je sezone osvojila Prvenstvo Hrvatske i Hrvatski kup. Nakon male stanke, dvostruka kruna ponovno je u Koprivnici.

Izuzetno ponosan na svoje igračice bio je trener Zlatko Saračević.

“Što reći. Nismo ni svjesni koliko smo u stvari puno napravili tijekom protekle sezone. Dva gola u Ligi prvakinja, jedan gol u EHF Kupu, dijelila su nas od prolaska dalje u natjecanju i ostvarivanja nestvarnog rezultata. Ali dobro, doći će on ubrzo, ne brinem. Želio bih zahvaliti svima koji su vjerovali u nas te se vratili u dvoranu, mojim curama, cijelom stručnom stožeru, glavnom sponzoru Podravki i naravno Gradu Koprivnici na svoj podršci koju nam pruža. Malo ćemo se odmoriti, a nakon toga čekaju nas novi izazovi”, rekao je trener Zlatko Saračević prilikom obraćanja okupljenima.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić također nije krio zadovoljstvo obranom naslova državnih prvakinja kod mlađih kadetkinja.

“Nakon ovakvog ostvarenog rezultata kod naših mladih rukometašica, mogu jedino reći da sam bio u pravu kada sam prošle godine na ovom istom mjestu rekao da ne moramo brinuti za budućnost rukometa u našem gradu. I to se ostvarilo. Ponovile ste isti, još veći uspjeh i samo vam je nebo granica. Svi zajedno moramo biti sretni i zahvalni što imamo najbolju trenericu u Hrvatskoj Đurđicu Zečević”, izjavio je Jakšić.

Osvrnuo se i na seniorsku ekipu koja je vratila dvostruku krunu u Koprivnicu.

“Pokazale ste po ne znam koji puta, da je Koprivnica glavni grad rukometa i zbog toga vam veliko hvala. Naš grad je živio rukomet tijekom cijele sezone zahvaljujući vašoj dobroj igri i požrtvovnosti. Čujem da neke igračice odlaze u nove klubove te im se stoga zahvaljujem što su nastupale za našu Podravku, da će ponijeti sa sobom lijepe uspomene i da će nam se možda jednog dana i vratiti. Vama koje ostajete, mogu reći da se veselim vašim novim vrhunskim utakmicama nakon što se dobro odmorite. Hvala vam još jednom”,  zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na prijemu rukometašicama u ime Grada Koprivnice obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal uz kojeg je bila i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Riječi zahvale gradonačelniku i rukometašicama u ime Rukometnog kluba Podravka Vegeta uputila je direktorica kluba Božica Palčić.

Prijemu su bili prisutni i trener mladih rukometašica Antonio Pranjić, sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović, tajnica kluba Ljerka Vresk, pomoćni trener Nenad Smiljanec, trenerica vratarki Barbara Stančin i kondicijski trener Bojan Golub, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

 

Ne propustite: