[FOTO] KOPRIVNICA Pogledajte o čemu se raspravljalo na sjednici Gradskog vijeća

Vijećnici su raspravljali o izvješću o radu koprivničkog gradonačelnika za razdoblje od 1.7.2018. do 31.12.2018. godine, kojeg su većinom glasova i prihvatili.

Sjednica koprivničkog Gradskog vijeća // Foto: Grad Koprivnica

Održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Na sjednici u utorak bili su svi vijećnici, njih 21.

Nakon jednoglasno prihvaćenog predloženog dnevnog reda, rasprava je započela – pod prvom točkom sjednice razmatrala su se pitanja i prijedlozi.

Raspravljalo se o razmještanju “zelenih otoka” na području MO Vinica, izgradnji dječjeg igrališta u Crnogorskoj ulici, sigurnosti prometa na području prigradskih naselja Štaglinec i Jagnjedovec i o mogućnosti uvođenja besplatnih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Tema su također bile i obnova spomen područja Danica i obnova Sinagoge. Gradonačelnik Jakšić je nakon rasprave prihvatio navede prijedloge.

Izvješća o radu za 2018. godinu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice su jednoglasno prihvaćena.

Izvješće o radu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. o obavljanju javne usluge prikupljanja mješovitog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Koprivnice za 2018. godinu prihvaćeno je većinom glasova vijećnika.

Nakon prezentacije, prihvaćeno je izvješće o provedbi strategije razvoja Grada Koprivnice 2015.-2020., za 2017. i 2018. godinu.

Vijećnici su raspravljali o izvješću o radu koprivničkog gradonačelnika za razdoblje od 1.7.2018. do 31.12.2018. godine, kojeg su većinom glasova i prihvatili.

Također su prihvatili i donošenje odluke o kratkoročnom i dugoročnom zaduživanju Grada Koprivnice u svrhu izgradnje kapitalnih objekata predviđenih proračunom Grada Koprivnice za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu.

Isto tako, podržane su odluke o visini paušalnog poreza na dohodak za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Koprivnice, o nerazvrstanim cestama na području Grada Koprivnice, o komunalnim djelatnostima kao i o mjerama za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Grada Koprivnice

Izvješća o provedbi Akcije „Sretno dijete – sretan grad – Koprivnica“ u 2018. godini i plan provedbe Akcije za 2019. godinu, vijećnici su također prihvatili.

Prihvatili su i izvješća o realizaciji programa javnih potreba za 2018. godinu u kulturi i turizmu, u obrazovanju, u području predškolskog odgoja i obrazovanja, u socijalnoj skrbi i zdravstvu, u sportu, u području djelovanja udruga građana te u tehničkoj kulturi Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: