KOPRIVNICA Potpisani prvi ugovori s poduzetnicima nakon uvođenja poticajnih mjera Grada Koprivnice

Program predstavlja skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Tri trgovačka društva potpisala su s Gradom Koprivnicom Ugovor o osnivanju prava građenja, a temeljem dodijeljenih bespovratnih sredstava s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih pothvata.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na ugovore je stavio potpis u ime Grada Koprivnice, a time je omogućen daljnji razvoj trgovačkog društva “Pobis” koje će u poslovnoj zoni Dravska graditi gospodarsko proizvodnu građevinu radi obavljanja djelatnosti prodaje i dorade brusnih materijala.

Trgovačko društvo „Auto Loris“ gradit će poslovnu građevinu o poslovnoj zoni Radnička za obavljanje servisa osobnih i gospodarskih vozila, dok će također u istoj zoni trgovačko društvo „Auto Logistika“ graditi prodajno skladišni objekt.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića potpisivanju ugovora su uz predstavnike potpisnika Ugovora u ime Grada Koprivnice prisustvovali pročelnik Ureda za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravko Punčikar i voditeljica odsjeka za upravljanje nekretninama Đenis Sambol.

Naime, Program predstavlja skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice.

Navedenim Programom poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta. Programom su obuhvaćene osim postojećih pogodnosti vezane uz kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu, pogodnosti vezane uz komunalni doprinos koje su prilagođene željenom pravcu razvoja gospodarstva i pogodnosti vezane uz osnivanje prava građenja.

Ovim načinom omogućuje se poduzetnicima osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: