KOPRIVNICA Potpisani su ugovori za 11 obrta za čuvanje djece vrijedni više od milijun kuna

"U samom smo vrhu po izdvajanjima za obrte za čuvanje djece i po broju dadilja u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, ali s njima se ne možemo mjeriti niti uspoređivati zbog veličine, što će u konačnici reći da smo prvi", rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se pri tome posebno zahvalio dadiljama.

Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić potpisao je jučer, u utorak, nove ugovore s vlasnicima 11 obrta za čuvanje djece na području grada Koprivnice. To su obrti Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice, Dječji raj i Beine.

“U samom smo vrhu po izdvajanjima za obrte za čuvanje djece i po broju dadilja u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, ali s njima se ne možemo mjeriti niti uspoređivati zbog veličine, što će u konačnici reći da smo prvi”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se pri tome posebno zahvalio dadiljama.

“Stalno ističemo da Koprivnica pomiče granice ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje, a to ne bismo mogli bez vas. Imate veliku i važnu društvenu ulogu, a pokrećete i poduzetništvo te zapošljavate nove ljude. Mnogo značite našem gradu i roditeljima djece koju čuvate”, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica sufinancira obrte za čuvanje djece sukladno osiguranim financijskim sredstvima u svom Proračunu i to mjesečno po djetetu za djecu od šest mjeseci do dana navršene jedne godine života – u iznosu od 2000 kuna, za djecu od dana navršene jedne godine života do dana obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja – u iznosu od 1000 kuna i za djecu s teškoćama u razvoju – u iznosu od 2000 kuna. U 2020. godini u Proračunu Grada osigurano je 1.296.000,00 kuna za sufinanciranje obrta za čuvanje djece.

Podršku Grada Koprivnice i dobru suradnju s Udruženjem obrtnika Koprivnica istaknula je i njihova tajnica Jasmina Markota.

“Brojke dovoljno govore, nismo skloni samohvali, ali time se moramo pohvaliti. Svima nam je u interesu da Koprivnica bude grad djece. Isto tako važno je da Grad podupire sve obrtnike, a partnerskim odnosom koji imamo, uspijevamo riješiti sve probleme”, zaključila je Jasmina Markota.

Snježana Smolak, vlasnica obrta Točkica, istaknula je povjerenje koje dobivaju od roditelja.

“Roditelji imaju puno povjerenje u nas i to nam je najveća podrška da idemo dalje s ovim poslom. Važna nam je i potpora Grada bez koje bi zaista bilo jako teško održati visoke standarde kvalitete koje uživaju naša djeca”, istaknula je Snježana Smolak.

Potpisivanju ugovora uz gradonačelnika Mišela Jakšića, nazočili su i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: