KOPRIVNICA Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren obišao radove na projektu vrijednom gotovo 50 milijuna kuna

Župan je zahvalio upravama Bolnice i Zavoda na dobroj pripremi projekata i organizaciji, napomenuvši kako je ulaganje u zdravstvo jedan od temeljnih prioriteta Županijske uprave.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem i županijskim pročelnicama danas, u ponedjeljak obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji projekta dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek te energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Župana su o dinamici građevinskih radova izvijestili ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić i ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koji su izrazili zadovoljstvo s napretkom gradnje i zahvalili Županiji na angažmanu u ovom, najznačajnijem investicijskom projektu u sektoru zdravstva na području županije u posljednjih nekoliko godina vrijednom gotovo 50 milijuna kuna.

Župan je zahvalio upravama Bolnice i Zavoda na dobroj pripremi projekata i organizaciji, napomenuvši kako je ulaganje u zdravstvo jedan od temeljnih prioriteta Županijske uprave te kako će po završetku radova stanovnici Koprivničko-križevačke županije dobiti najvišu razinu medicinske usluge.

“Ovo je godina investicija u zdravstvo, a činjenica je da smo napravili veliki iskorak projektima od gotovo 50 milijuna kuna unatoč globalnim problemima u zdravstvu pronašli prostora za značajne investicije. Zdravstveni sustav ne trpi niti jedan dan zaostajanja u pogledu opremljenosti i prostornog sadržaja, a ovi projekti pokazuju kako je investicija na nivou kakvog smo planirali i kakvog trebamo. Napravili smo ogroman pomak u podizanju standarda pružanja zdravstvenih usluga našim stanovnicima i na to smo ponosni”, kazao je župan Koren.

Ravnatelj Devčić je kazao kako se radovi odvijaju na ukupnoj površini većoj od četiri tisuće kvadratnih metara, od čega se 1600 kvadratnih metara odnosi na novu zgradu dnevne bolnice u kojoj će biti smješteno pet medicinskih odjela: fizikalna medicina, psihijatrija, neurologija, anesteziologija te palijativna skrb.

Radovi dobro napreduju i na zgradi Zavoda za hitu medicinu Koprivničko-križevačke županije, a kako je kazala ravnateljica Hanžeković, trenutno je u tijeku faza projekta koji obuhvaća izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice građevine, nakon čega slijedi ugradnja sustava mehaničke ventilacije te zamjena stolarije i postojeće električne rasvjete.

Nakon izjava za predstavnike medija, župan je u pratnji zamjenika, suradnika i ravnatelja obišao gradilišta gdje se detaljnije upoznao s procesima izvođenja radova. Ovom investicijom u županijski zdravstveni sustav uloženo je 48,7 milijuna kuna, od toga 47.290.120,00 kuna iznosi vrijednost radova na projektu dnevne bolnice (građevinski radovi vrijede 31.429.508,00 kuna), dok vrijednost projekta energetske obnove zgrade Zavoda hitne medicine iznosi 1.409.811,34 kuna, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: