Koprivnička socijalna košarica u Bruxellesu

Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Antonija Habajec, volonterka koja je bila profesionalno uključena u projekt, prezentirale su postignuća u projektu Socijalna košarica u sklopu kojeg je pokrenuta Socijalna samoposluga u Koprivnici.

Adela Sočev i Antonija Habajec // Foto: Hrvatski Crveni Križ Koprivnica
Adela Sočev i Antonija Habajec // Foto: Hrvatski Crveni Križ Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je, od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine, projekt Socijalna košarica, financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Uslijedio je poziv da isti prezentiraju u Bruxellesu.

Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Antonija Habajec, volonterka koja je bila profesionalno uključena u projekt, na trećoj FEAD Network konferenciji, održanoj 7. studenoga 2016. u Bruxellesu, prezentirale su postignuća u projektu Socijalna košarica u sklopu kojeg je pokrenuta Socijalna samoposluga u Koprivnici.

Tema konferencije bila je sinergija između Europskog socijalnog fonda i FEAD-a, Fonda europske pomoći za najpotrebitije kroz koji se hranom pomaže ublažavanju siromaštva. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ujedno je jedan od partnera u sklopu projekta financiranog iz FEAD-a, koji provodi Hrvatski Crveni križ. Tim projektom osigurat će se paketi s hranom i higijenom za osobe koje su u socijalnoj potrebi.

Uz predstavnice Crvenog križa Koprivnice, na konferenciji su bili predstavnici Crvenog križa iz Francuske te Eberhard Lueder iz Ureda Crvenog križa u EU, s kojim su ujedno predstavnice koprivničkog Crvenog križa imale prilike razgovarati o europskim projektima. Prepoznale su priliku pokazati kako i mali humanitarci mogu postići velike stvari. Također, razmijenile su iskustva s predstavnicima francuskog Crvenog križa koji su bolje upoznati s provedbom FEAD projekata.

Sudjelovanje na konferenciji i sama prezentacija projekta veliki je korak za Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnice te vjetar u leđa za nove, nadolazeće natječaje za sredstva Europskih fondova.

Ne propustite: