KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Graševina Grudić zaslužila je laskavu titulu ‘Županovog vina’

Ocijenjen je 21 uzorak vina uz sudjelovanje peteročlane komisije i domaćinstvo Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i vinara Đurđevac u petak je u đurđevačkom hotelu “Picok” održana 17. izložba vina Koprivničko-križevačke županije.

Izložbu je otvorio zamjenik župana, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Darko Sobota, a prisustvovali su i županijski pročelnici, potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep te predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Goran Kostanjevac.

Zamjenik župana Sobota zahvalio je Organizacijskom odboru i glavnom sponzoru Podravki na nesebičnom doprinosu kako bi manifestacija i izložba bila na vrhunskoj razini.

“Naša etablirana predsjednica prosudbene Komisije koja je ocjenjivala vina potvrdila je sve one naše težnje da se s vinima predstavimo u izvanrednom svjetlu. Sav taj trud u našim klijetima i podrumima se isplatio jer imamo vrhunska vina, a veseli nas i činjenica kako su vinari i podrumari u zadnjih 10 godina prihvatili nove tehnologije u 10 godina pa se slijedom toga zbilja imamo čime dičiti i ponositi. Napredovali smo u svim segmentima u proizvodnji vina i taj će napredak biti još i veći, a na nama je da svim snagama ustrajemo te da za iduću godinu pripremimo još bolju izložbu”, naglasio je zamjenik župana Sobota.

Okupljenima su se obratili Marijanko Ređep i Goran Kostanjevac koji su istaknuli kako su na izložbi predstavljena najbolja vina s kojima vinari Koprivničko-križevačke županije raspolažu te izrazili zadovoljstvo što je vidljiv veliki pomak u kvaliteti.

Ocijenjen je 21 uzorak vina uz sudjelovanje peteročlane komisije i domaćinstvo Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Vina su većinom bila bijela, berbe 2018. godine, pri čemu su brojem uzoraka, dominirale graševine, a Komisija predvođena doc. dr. sc. Anom-Marijom Jagatić Korenika je zaključila kako su rezultati izvrsni.

Laskavu titulu “Županovog vina za 2019. godinu” ponijela je Graševina berba 2018. OPG Tanje Grudić s osvojenih 88 bodova, a ostalim vinarima dodijeljene su zlatne i srebrne plakete, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: