KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Održana je završna konferencija kampanje o upravljanju primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Konferenciji su uz autorice kampanje i ravnatelje županijskih zdravstvenih ustanova, prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama Županijske uprave jučer, u utorak, održana je završna konferencija kampanje “Upravljanje primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko – križevačkoj županiji”.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Spomenutu je kampanju organizacijski i financijski podržala Koprivničko-križevačka županija. Konferenciji su uz autorice kampanje i ravnatelje županijskih zdravstvenih ustanova, prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Prisutnima se uvodno obratio zamjenik Ljubić naglasivši zadovoljstvo što je Koprivničko-križevačka županija imala prilike sudjelovati te poduprijeti projekt kojim je uspješno skrenuta pozornost javnosti na štetnosti koju uzrokuje prekomjerna upotreba antibiotika u liječenju.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

O tijeku kampanje i provedenim aktivnostima, kojima se javnost upozorila na štetnost prekomjerne upotrebe antibiotika u liječenju, prisutne su informirale autorice kampanje univ.mag.pharm.spec. Darija Kuruc Poje iz Bolničke ljekarne Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, dr. Vesna Mađarić s Odjela infektologije koprivničke bolnice i dr. Vlatka Janeš Poje iz Službe za mikrobiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo te dr. Ana Posavec Andrić, specijalist obiteljske medicine.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

O iskustvima liječnika obiteljske medicine koji su projektu dali veliku podršku govorila je dr. Ana Posavec Andrić.

Doktorica Vlatka Janeš Poje kazala je Dan svjesnosti o antibioticima koji je obilježen 18. studenoga temelj i pokretač cijele kampanje te kako je problem prepoznat na globalnoj razini.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Na kraju konferencije zaključno je o važnosti projekta govorila dr. Vesna Mađarić, ujedno i voditeljica A-tima koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” koji je polučio velike uspjehe u racionalizaciji antibiotske farmakoterapije u bolničkom okruženju. otpornosti lijekova na bakterije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: