KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Povećan je broj stipendija, ove godine dobit će ju 50 studenata

Sukladno županovim odlukama iz sredstava županijskog Proračuna dodijelit će se 50 stipendija u visini 700 kuna mjesečno, odnosno 15 stipendija više nego prošle godine.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama koprivničko-križevačke Županijske uprave danas, u srijedu, održan je sastanak Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije. Glavna tema ovog sastanka bila je utvrđivanje teksta Natječaja za dodjelu studentskih stipendija Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2019./2020. Članovi Povjerenstva potvrdili su Županovu Odluku o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja Koprivničko-križevačke županije te Odluku o deficitarnim zanimanjima.

Sukladno županovim odlukama iz sredstava županijskog Proračuna dodijelit će se 50 stipendija u visini 700 kuna mjesečno, odnosno 15 stipendija više nego prošle godine. Time se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Studenti koji će prijaviti na natječaj, a studiraju na studijskim programima koji prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje spadaju u deficitarna zanimanja na području županije (studijski sveučilišni programi: medicine, građevinarstva, matematike, fizike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, farmacije, elektrotehnike, stomatologije te stručni studijski programi: građevine, strojarstva i elektrotehnike) prilikom bodovanja dobivaju dodatne bodove.

Natječaj će biti objavljen 30. rujna u lokalnom tjedniku, kao i na mrežnim stranicama Koprivničko-križevačke županije, a stipendije će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine.

Ne propustite: