Koren: Beljak je lagao i krao, izbacuju me iz HSS-a zbog verbalnog delikta

Uvrijedio sam sadašnjeg predsjednika HSS-a jer sam rekao da je lagao i krao. A to je istina i za to postoje dokazi, ističe Darko Koren. Krešimir Beljak nije želio ništa komentirati.

U srijedu je u zgradi Županije održana sad već tradicionalna kava sa županom. Župan Darko Koren osvrnuo se na aktivnosti Koprivničko-križevačke županije u području školstva i zdravstva te pojasnio najvažnije stavke iz županijskog proračuna. Osvrnuo se i na svoj status u HSS-u i općenito stanje u stranci.

– Još sam član HSS-a. Suspendiran sam i ta će suspenzija dobiti rješenje. Vrlo vjerojatno će ove subote na izbornoj skupštini, kojoj zbog suspenzije ne mogu prisustvovati, odlučiti da me smjene s pozicije predsjednika županijske organizacije HSS-a. Kako sad stvari stoje, vjerujem da će me na prvoj sjednici predsjedništva stranke izbaciti iz HSS-a – rekao je Koren.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan

Župan je dodao kako će ga iz stranke izbaciti zbog verbalnog delikta, termina koji se često koristio u, kako kaže, prijašnjim tamnim vremenima kad je demokracija bila nepoznanica.

– Uvrijedio sam sadašnjeg predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka jer sam rekao da je lagao i krao. U medijima i pred stranačkim kolegama sam govorio istinu o njemu i protivio se njegovom načinu vođenja HSS-a i zbog toga sam suspendiran. Sve što sam ja rekao je istina, za Beljakov kriminalni pedigre postoje konkretni dokazi – objašnjava župan te dodaje kako mu je jako žao što će ga izbaciti iz stranke u čijem radu aktivno participira već 20 godina.

‘Nije dobar Beljakov smjer’

Koren je dodao kako je njegov odnos s Beljakom krenuo silaznom putanjom nakon skupštine HSS-a koja je u kolovozu održana u Jastrebarskom. Tamo je, kaže, iznio svoje neslaganje s Beljakovom politikom i planom da HSS na državnim izborima koalira s SDP-om i time pokrenuo lavinu negativnih događaja koja će završiti njegovim isključivanjem iz stranke.

– Razlog za moju suspenziju i najvjerojatnije izbacivanje potpuno je nedemokratski. Smjer u kojem HSS ide pod vodstvom Krešimira Beljaka nimalo mi se ne sviđa, ali proći će vrijeme Beljakovog HSS-a i stvari će se vratiti u normalu. Kad se to dogodi bit će mogućnosti za razne opcije – rekao je Koren. Dodao je kako uvijek ima spremna rješenja za dalje te kako će se pobrinuti da i nakon izbacivanja iz stranke svoje dužnosti na razini županije ispunjava na najbolji mogući način i s maksimalno utjecaja.

– Stranku čine ljudi, a nakon 20 godina staža u HSS-u, i na političkoj sceni općenito, stekao sam kolege s kojima i nakon suspenzije korektno i kvalitetno komuniciram i surađujem i to planiram i nastaviti – završio je župan.

Kontaktirali smo i Krešimira Beljaka da nam kaže što misli o izjavama Darka Korena, no aktualni predsjednik HSS-a nije htio ništa komentirati.

Ne propustite: