KORONAVIRUS Pojavili se novi zaraženi, a neki su i u kućnoj izolaciji

"Tijekom noći i jutra zabilježili smo dva pozitivna slučaja, bliski kontakti prvog i trećeg oboljelog", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš i dodao da ih je još osam u obradi.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U Hrvatskoj je sada zabilježeno pet slučajeva zaraze koronavirusom. Jedan je novozaraženi u Zagrebu, a drugi u Rijeci. Riječ je o kontaktima prvog i trećeg zaraženog. Podsjetimo, prvozaraženi je mladić koji je bio u Milanu na utakmici, drugi je njegov brat, dok je treći zaraženi muškarac u Rijeci koji radi u Italiji, piše Večernji list.

Stožer civilne zaštite održao je jutros redovnu konferenciju za medije u vezi s koronavirusom.

“Tijekom noći i jutra zabilježili smo dva pozitivna slučaja, bliski kontakti prvog i trećeg oboljelog”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš i dodao da ih je još osam u obradi.

“Prva zaražena osoba više nema simptome. Drugi pozitivan jest kućni kontakt. Također se osjeća dobro. Ono što treba naglasiti jest da su to više-manje kućne infekcije”, kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

“Novi kontakt je u Zagrebu u bolnici. Kontakt iz Rijeke u bolnici je u Rijeci”, kazala je Markotić.

Preporučili su da se svi koji osjete simptome jave obiteljskom liječniku, a dodali su i da će zaraženi biti pušteni kući dok nestanu svi simptomi i novi nalazi budu negativni.

Osim onih za koje je potvrđeno da su zaraženi koronavirusom, postoje i oni koji su u samoizolaciji. Riječ je o 15-ak učenika i dvoje njihovih profesora riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja. Oni su se u utorak vratili iz Milana gdje su preko Erasmus+ projekta odrađivali stručnu praksu. Svi se osjećaju dobro, no zbog prevencije moraju ostati u kućnoj izolaciji.

Više o temi pročitajte OVDJE.

Ne propustite: