KOŠARKAŠKA POSLASTICA Podravac Virje protiv jako dobre Koprivnice do finala Kupa

Već u nedjelju se igra finale Kupa pod okriljem Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Podravac iz Virja gostujućom pobjedom u polufinalu Kupa Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije protiv Koprivnice postao je drugi finalist.

U prvoj ovosezonskoj utakmici košarkaši Koprivnice i Podravca su prikazali vrlo dobru igru i oba trenera mogu biti zadovoljna prikazanim.

Podravac je u utakmicu ušao bolje i već nakon prvih 10 minuta ostvario zapaženu prednost od sedam koševa (25:18). Obrana bijelo-crvenih odlično je funkcionirala, pa su Koprivničanci teško pronalazili rješenja u napadu. Već do 15. minute trener Podravca, Mirko Hrženjak, izrotirao je 10 igrača, a igra nije padala. Na veliki odmor se otišlo s rezultatom 44:30.

U trećoj četvrtini došlo je do pada u igri Podravca, što se može pripisati neiskustvu i slabom ulasku u drugo poluvrijeme. Koprivnica se razigrala i taj dio utakmice uvjerljivo dobila (27:13), pa su u četvrtu četvrtinu protivnici ušli poravnati, rezultat je bio 57:57.

U zadnjoj dionici Virovci su ponovno pojačali gas, zaigrali vrlo agresivno i poveli s devet koševa prednosti. Kako se približavao kraj utakmice, kod domaćih igrača sve više primjećivao se umor pa su dosta griješili i više nisu pogađali kao u trećoj četvrtini. Gosti su mirno priveli utakmicu kraju i upisali sigurnu pobjedu, 82:74.

Kod Podravca je igrom dirigirao igrač utakmice, sjajni Stefan Zadravec (28), odličnu utakmicu je odigrao Jan Zvonimir Vrdoljak (10), a vrlo dobro su reagirali i ostali igrači koji su sudjelovali u igri: Balatinec, Šestak i J. Zadravec 8, I. Kuzmić 6, Križić, Ratković i Odobašić 4, Hrženjak 2.

Kod Koprivnice su se istaknuli Vlado Beljan 25 i Juraj Balaško 24, Jančijev je postigao 14, D. Kuzmić 7, a D. i R. Mihoković 2 koša.

Već u nedjelju se igra finale Kupa pod okriljem Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije.

U Bjelovaru se sastaju istoimeni domaćin i branitelj pobjednika Kupa Podravac.

Unatoč mladosti evidentno je da će virovski bijelo-crveni u svakoj utakmici davati sve od sebe, biti tvrd orah i rasti iz utakmice u utakmicu.

Koliki im je domet, vidjet ćemo na kraju prvenstva.

Ne propustite: