Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Kraj Štaglinca BMW-om pijan udario pješakinju i pobjegao, istraga je u tijeku

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Tereti se da je 25. rujna oko 2.45 sati upravljao osobnim automobilom marke BMW, iako mu nije izdana vozačka dozvola jer nije položio vozački ispit te pod jakim utjecajem alkohola s više od 1,5 promila alkohola u organizmu uslijed čega je vozio prevelikom brzinom u noćnim uvjetnima vožnje.

Zbog svega toga, tereti se, na državnoj cesti broj 2 kod mjesta Štaglinec nije pravovremeno uočio 22-godišnju pješakinju koja je hodala desnom stranom ceste pa ju je udario prednjim dijelom vozila i nanio joj teške ozljede opasne po život.

Tereti se i da je, nakon prometne nesreće, nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće bez pružanja pomoći ozlijeđenoj 22-godišnjakinji.

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

- Advertisement -

Najnovije objave