KRAJAČIĆ ZABIO ČAK 41 KOŠ Međimurje uvjerljivo protiv Virovaca, u finalu ih čeka ludbreški Grafičar

Podravac je bolje krenuo u utakmicu, vodio u prvoj i drugoj četvrtini, u nekoliko navrata se uspio i odvojiti na +9 razlike, ali svaki put se kod domaćih pojavio Krajačić koji je s nekoliko trica držao priključak. U nastavku se utakmica u potpunosti preokrenula.

Košarkaši Međimurja // Foto: KK Međimurje Čakovec

U utorak navečer u dvorani I. osnovne škole Čakovec odigran je košarkaški susret između dva velika rivala u A2 ligi Sjever. Ovaj puta je bilo u pitanju polufinale Kupa regije Sjever između Međimurja i Podravca iz Virja, a na kraju je slavila domaća ekipa s visokih 104:79.

Utakmica je to bila s dva veoma različita poluvremena.

Podravac je bolje krenuo u utakmicu, vodio u prvoj i drugoj četvrtini, u nekoliko navrata se uspio i odvojiti na +9 razlike, ali svaki put se kod domaćih pojavio Krajačić koji je s nekoliko trica držao priključak.

Malo, pomalo domaći su sustigli goste kod kojih se više osjećao umor zbog manje rotacije i na poluvremenu se otišlo “neriješeno” 45:45. Nakon toga, utakmica je ubrzo prelomljena.

Domaći su bolje nego ranije kontrolirali reket, u obrani i napadu, koristili prednost u visini (Ostoja, Novak) i uz raspoloženog Krajačića, koji je nemilice trpao protivnički koš, i pomoć svih drugih (braće Kranjčec, Drka i Golika) do kraja treće četvrtine prednost je bila blizu +20. U nastavku su domaći preuzeli konce igre da bi na kraju uvjerljivo slavili.

Danijel Krajačić, jedan od vjerojatno najboljih košarkaša što je Međimurje dalo, jedna je posebna priča, piše čakovečki klub na svojim internetskim stranicama.

Igrač koji je igrao za najveće klubove u Hrvatskoj imao je odličnu partiju koja već godinama nije viđena na parketima u toj ligi. Postigao je 41 poen, uz šest pogođenih trica. Jednostavno je igrao kao u najboljih danima, iako je već u “zenitu” karijere. Gosti ovaj put nisu imali rješenja za njega.

Međimurje u finalu Kupa regije Sjever igra s Grafičarom u Ludbregu, najvjerojatnije u četvrtak, 24. rujna.

Ne propustite: