Krapinskog pračovjeka i aktivnosti muzeja predstavili u Monacu

Djelatnici krapinskog muzeja, Vlasta Krklec, Jurica Sabol i Siniša Laginja, prezentirali su edukativne programe, te učenike u Monacu pobliže upoznali sa životnim navikama krapinskih neandertalaca.

Djelatnici Muzeja krapinskih neandertalaca u Monacu // Foto: zagorje-international.hr

U sklopu međunarodnog projekta “Potpora za pedagoške, muzeografske i istraživačke djelatnosti Muzeja krapinskih neandertalaca”, djelatnici Muzeja krapinskih neandertalaca boravili su u Monte Carlu, u Muzeju za pretpovijesnu antropologiju. U projektu koji traje tri godine, Vlada Kneževine Monaco financirala je edukativne programe, muzeografske i istraživačke djelatnosti Muzeja krapinskih neandertalaca.

Postavljena izložba

Ilustracija // Foto: Facebook
Ilustracija // Foto: Facebook

U Muzeju za pretpovijesnu antropologiju, postavljena je izložba “Život i kultura neandertalskog čovjeka”, autorice Vlaste Krklec, te su održane tri edukativne radionice – “Izrada geološkog stupa”, “Izrada odjeće krapinskog pračovjeka” i “Modeliranje u glini na temu pretpovijesti”. Djelatnici krapinskog muzeja, Vlasta Krklec – muzejska savjetnica, Jurica Sabol – kustos pripravnik i Siniša Laginja – viši muzejski tehničar, prezentirali su djeci osnovnih škola edukativne programe, te ih pobliže upoznali sa životnim navikama krapinskih neandertalaca. U Odjelu za međunarodne odnose Kneževnine Monaco, prezentirani su i rezultati projekta, te je dogovorena buduća suradnja spomenutih muzeja.

 

Grimaldijeve špilje

Tijekom boravka u Monacu, krapinski muzealci obišli su važno arheološko nalazište Grimaldijevih špilja paleolitičke starosti, važne zbog ritualnih ukopa, čija se replika groba nalazi unutar stalnog postava Muzeja krapinskih neandertalaca. Posjetili su i Regionalni Muzej za pretpovijest u Mentonu i Terra Amata muzej u Nici. (Mladen Mandić / Zagorje international)

Ne propustite: