Krenule ulaznice za Podravku, Marijeta Vidak: Željne smo Europe

Ulaznice se mogu podići u pivnici Kraluš, Hotelu Podravini, na recepciji Podravke i u klupskim prostorijama.

Neke od njih jednog dana možda i zaigraju za seniorsku ekipu // Foto: Zvonimir Markač
Neke od njih jednog dana možda i zaigraju za seniorsku ekipu // Foto: Zvonimir Markač

Rukometašice Podravke Vegete u nedjelju, 13. studenoga, odigrat će prvu od dviju utakmica sezone. S druge strane terena stajat će trenutno najbolja njemačka ekipa Bietigheima, a riječ je od trećoj rundi kvalifikacija Kupa EHF-a, odnosno posljednjoj fazi prije prelaska u grupni dio natjecanja.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije, a vodit će je mađarski suci Peter Herczeg i Peter Sudi, uz delegatkinju Janku Stasovu iz Slovačke.

Iz kluba naglašavaju kako ovaj susret tretiraju kao i one iz Lige prvakinja pa će i ulaznice ponovno biti besplatne, a u opticaj kreću već danas, u srijedu. Podići se mogu u pivnici Kraluš, Hotelu Podravini, na recepciji Podravke i u klupskim prostorijama. Iako su besplatne, svi zainteresirani navijači obvezni su imati ih jer njihovo je predočenje prije početka dvoboja nužno.

– Od ove utakmice očekujem prije svega da će biti dobra, borbena i, naravno, veliku podršku navijača. Naglasila bi da je ovo prva europska utakmica ove sezone i nadam se da su građani Koprivnice stvarno dobro informirani kako bi došli u što većem broju. Čim vidimo punu dvoranu bit ćemo još više motivirane. Mislim da ćemo pobijediti i pružiti dobar otpor kako bi u goste išle zadovoljnije i samopouzdanije – utakmicu sezone najavila je krilna igračica Ekaterina Nemaškalo, nadajući se što većem broju navijača.

Podravka Vegeta prošle je sezone nastupala u Ligi prvakinja, a jedne od protivnica u skupini bile su rukometašice njemačkog Thuringera, ekipe koja ove sezone u njemačkom prvenstvu gleda u leđa Bietigheimu. Jedna od glavnih igračica tada ponovno je jedna od predvodnica Podravkine igre.

– Veselim se što je prva utakmica u Koprivnici i smatram da možemo, uz podršku navijača, ostvariti bolji ulazak u igru. Mislim da smo se dobro pripremile. Otkada smo saznale s kim igramo, vodili smo evidencije, gledali snimke, proučavali njihovu taktiku i pripremamo se, bez obzira na utakmice domaće lige. Željne smo Europe, navikle smo igrati Europu i želimo to proći tako da možemo od prvog mjeseca ponovno igrati Europu. Bilo bi nam preprazno da samo ostanemo na domaćoj ligi – odlučna je vanjska igračica Marijeta Vidak.

Ne propustite: