KREŠO BELJAK ‘HSS će vrlo brzo postati najjača stranka u zemlji’

Također je napomenuo da je hrvatska politička scena razmrvljena i da bi prijevremeni izbori bili najbolje rješenje te da je HSS na izbore spreman.

HSS-ovci na hodočašću u Mariji Bistrici // FOTO: Radio Marija Bistrica (preuzeto s portala Zagorje International)

Nekoliko tisuća članova i simpatizera Hrvatske seljačke stranke u nedjelju se okupilo u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom 13. hodočašću HSS-a.

Prilikom okupljanja, piše portal Zagorje International, prisutne su pozdravili predsjednik Županijske organizacije HSS-a Marijan Hohnjec i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je istaknuo kako HSS-u raste potpora i kako će on vrlo brzo postati najjača stranka u zemlji, kako su to i željeli njegovi osnivači, braća Radić.

Također je napomenuo da je hrvatska politička scena razmrvljena i da bi prijevremeni izbori bili najbolje rješenje te da je HSS na izbore spreman. Osvrnuo se i na mirovinsku reformu, no nije želio komentirati nacrt novog zakona, već je rekao kako se ne može razgovarati o reformi dok 85 posto umirovljenika nema mirovine dostatne za normalno preživljavanje, a neki moraju kopati i po kontejnerima da bi preživjeli.

HSS-ovci su u procesiji krenuli prema crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje je svetu misu predvodio supsidijar u Svetištu MBB, preč. Dragutin Kućan.

Ne propustite: