Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Krivotvorio dokumente kako bi nakon majčine smrti i dalje primao njezinu mirovinu

Lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata 56-godišnjak je doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi

Preporučujemo

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprave.

Naime, sumnja se da je 56-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist nakon smrti majke u srpnju 2013. dostavljao potrebnu dokumentaciju javnoj ustanovi nadležnoj za rješavanje o pravima i obvezama u mirovinskom osiguranju, a na kojoj dokumentaciji je na neutvrđeni način krivotvorio potpis preminule majke.

Na osnovu takve nevjerodostojne dokumentacije javna ustanova isplaćivala mu je mirovine sve do kolovoza 2016. kada su doznali za smrt pokojne osiguranice te je tada i obustavljena daljnja isplata mirovine, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata 56-godišnjak je doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave