KRIŽEVČANKA RASTURA ENGLESKI JEZIK Magdalena Kranjčić najbolja među 8500 natjecatelja iz cijelog svijeta

Magdalena Kranjčić, uz međunarodnu svjedodžbu za A2 stupanj, dobila je i nagradu Sveučilišta MISSOURI iz SAD-a.

Na prestižnom međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika – HIPPO 2018. polaznica Škole za strane jezike NIKA iz Križevaca, Magdalena Kranjčić, pod mentorstvom Zorana Lončarića osvojila je 1. mjesto.

U  izlučnom krugu natjecanja natjecalo se 21.150 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 27 zemalja, i to Albanije, Angole, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Hrvatske, Cipra, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Latvije, Makedonije, Mongolije, Crne Gore, Pakistana, Filipina, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Tajikstana, Turske, Ukrajine, Uzbekistana i Vijetnama.

U veliko finale plasiralo se 99 (0.5 posto) najboljih učenika raspoređenih u pet kategorija, ovisno o uzrastu.

Hrvatska je u finalu imala 13 predstavnika, među kojima je bila i mlada Križevčanka. Magdalena se natjecala u najbrojnijoj kategoriji HIPPO 1, u kojoj je bilo više od 8500 prijavljenih učenika.

U velikom finalu svi finalisti natjecali su se u višoj razini od one za koju su prijavljeni i bili su testirani kroz četiri vještine, i to čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Magdalena Kranjčić, uz međunarodnu svjedodžbu za A2 stupanj, dobila je i nagradu Sveučilišta MISSOURI iz SAD-a.

Magdalena je time nastavila niz uspjeha polaznika NIKA-e. Križevci su jedini grad iz Hrvatske koji je imao finaliste na pet od šest finala ovog međunarodnog natjecanja, a škola NIKA jedna je od svega tri škole, a od njih oko 3000 iz cijelog svijeta, koja već peti put sudjeluje u velikom finalu.